Κυριακή 23 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ... πρόοδος

Οχτώ, τουλάχιστον, νομοθετικές παρεμβάσεις νομιμοποίησης αυθαιρέτων έχουν γίνει τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια. Η πρώτη έγινε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το 1982, όταν ήταν υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ο Αντ. Τρίτσης και είχε βγάλει το σύνθημα «αν το δηλώσεις, μπορείς να το σώσεις». Ακολούθησαν κι άλλες και πάντα οι διάφορες κυβερνήσεις, που τις προωθούσαν, έκαναν λόγο για την ανάγκη να μπει μια τάξη, ένα τέλος στο φαινόμενο των καταπατητών, κλπ., κλπ.

Τις προάλλες, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα το τελευταίο νομοσχέδιο, το οποίο, για όγδοη φορά στις δυόμισι τελευταίες δεκαετίες, έρχεται να επιβραβεύσει τους κάθε λογής μεγαλοκαταπατητές και «αετονύχηδες». Σύμφωνα με αυτό, θα νομιμοποιηθούν εκτάσεις του Δημοσίου (εντός και εκτός σχεδίου), οι οποίες καλύπτουν συνολική έκταση πάνω από 3 εκατομμύρια στρέμματα και το κράτος επιδιώκει να εισπράξει 700 εκατ. ευρώ.

Πάντως, έχουμε υποχρέωση να σημειώσουμε δυο διαφορές, συγκριτικά με τις προηγούμενες φορές. Πρώτον, το νομοσχέδιο προωθείται από το υπουργείο Οικονομικών κι έχει έναν ...σαφή χαρακτήρα «πάρε - δώσε». Δεύτερον, ο Γ. Αλογοσκούφης δεν είπε ότι φιλοδοξεί να βάλει τέλος στο φαινόμενο των καταπατήσεων. Είναι μια ...πρόοδος κι αυτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ