Κυριακή 23 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΣ - «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Ανοιχτές ακτές για όλο το λαό

Σήμερα η παρέμβαση των αγωνιστικών δυνάμεων σε οργανωμένη παραλία της Αττικής

Η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ), η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» και δημοτικές αγωνιστικές παρατάξεις σήμερα παρεμβαίνουν σε οργανωμένη παραλία της Αττικής και διεκδικούν το αυτονόητο: Ανοιχτές ακτές, δωρεάν για το λαό. Απορρίπτουν την ύπαρξη οποιουδήποτε αντιτίμου γι' αυτό το λαϊκό δικαίωμα. Αντιστέκονται, δηλαδή, στην άμεση και στην έμμεση ιδιωτικοποίηση, όπου το αντίτιμο μεταφέρεται στη χρήση της ομπρέλας, ξαπλώστρας ή οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας από τους ιδιώτες που κερδοσκοπούν σε βάρος μιας ακόμα λαϊκής ανάγκης.

Υπερασπίζονται την ελεύθερη δωρεάν πρόσβαση και χρήση της παραλίας, καταγγέλλουν και αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που έχει μετατρέψει αυτό το δικαίωμα σε ένα ακόμα προϊόν της «ελεύθερης αγοράς». Αντιστέκονται στην πολιτική που απαγορεύει στους εργαζόμενους να μπορούν να πάνε στη θάλασσα χωρίς αντίτιμο και χωρίς να πλουτίζουν απ' το δικαίωμά τους οι ιδιώτες.

Δεν αποδέχονται πως το μπάνιο για τους εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου αποτελεί «είδος πολυτελείας». Δεν ανέχονται πως το περιβάλλον μπορεί να ανήκει στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου, που με το ψευτοεπιχείρημα της «αξιοποίησης» αυξάνει ακόμα περισσότερο τα κέρδη του. Κέρδη που προέρχονται από την εκμετάλλευση της λαϊκής ανάγκης της ξεκούρασης και της αναψυχής.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, με ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που με την πολιτική τους προσφέρουν στο κεφάλαιο όσο περισσότερα κέρδη γίνεται. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι δημοτικές αρχές και οι «κρατικές» επιχειρήσεις, όπως η ΕΤΑ ΑΕ και τα ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΕ, ξεπουλούν, με τον ...καλύτερο τρόπο, τις ακτές και τις παραλίες στα ιδιωτικά συμφέροντα. Από το Π. Φάληρο έως το Λαγονήσι μόνο με αρκετή τύχη μπορεί να βρεθούν, πλέον, λίγα μέτρα ελεύθερης παραλίας. Η επιχειρηματική δράση συνεχίζεται στην άλλη πλευρά της Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ