Τρίτη 25 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Επιχείρηση» μείωσης προσωπικού

Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό «Channel 9» και στον τηλεοπτικό σταθμό «Πάτρα TV».

Στο «Channel 9», η ιδιοκτησία του σταθμού επιχειρεί τη μείωση του προσωπικού στο 1/3 και την υπογραφή καταχρηστικών συμβάσεων, ενώ η ιδιοκτησία του «Πάτρα TV» ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τις ενημερωτικές εκπομπές του σταθμού. Η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου - Νήσων (ΕΣΗΠΗΕΝ), με χτεσινή ανακοίνωσή της καταγγέλλει την ιδιοκτησία του «Πάτρα TV» για την αναστολή των ενημερωτικών εκπομπών του σταθμού. Οι εργαζόμενοι του σταθμού με την κάλυψη της ΕΣΗΠΗΕΝ και του Σωματείου Τεχνικών Τηλεόρασης Νοτιοδυτικής Ελλάδας αποφάσισαν χτες να προχωρήσουν σε επ' αόριστον κατάληψη των εγκαταστάσεων του σταθμού, με σκοπό να εκπέμψει και πάλι το κανονικό του πρόγραμμα.

Για τον «Πάτρα TV» ανακοίνωση εξέδωσε χτες και το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, καταγγέλλοντας την απαράδεχτη, όπως αναφέρει, τακτική «ορισμένων καναλαρχών της περιφέρειας να ανοίγουν και να κλείνουν αυθαίρετα τα κανάλια της ενημέρωσης». Το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ τονίζει ότι η απόφαση της ιδιοκτησίας του σταθμού να διακόψει τη μετάδοση των ενημερωτικών εκπομπών, θα οδηγήσει στην ανεργία 35 δημοσιογράφους. Καλεί την κυβέρνηση και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους.

Προβλήματα, όμως, άρχισαν ήδη να αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό «Channel 9» μέτοχος του οποίου είναι -προς το παρόν - και ο Νίκος Ευαγγελάτος. Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στις 19 Ιούλη είχε διαμαρτυρηθεί για την αντεργατική συμπεριφορά των υπευθύνων του σταθμού που υποχρέωσαν τους εργαζόμενους να υπογράψουν συμβάσεις με παράνομους και καταχρηστικούς όρους. Η κατάσταση όμως που έχει δημιουργηθεί ανοίγει δρόμο για μείωση του προσωπικού. Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με χτεσινή επιστολή του προς τον πρόεδρο του σταθμού Γιάννη Ρόρρη, τον αντιπρόεδρο Τάσο Μπούρα, αλλά και προς τον Νίκο Ευαγγελάτο διαμαρτύρεται έντονα για τον εξαναγκασμό να υπογράψουν οι εργαζόμενοι κείμενο της ατομικής σύμβασης. Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι με τέτοιου είδους συμβάσεις ένας αριθμός εργαζομένων βρίσκεται «υπό την απειλή της απόλυσης». Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ θεωρεί τις συμβάσεις αυτές παράνομες και καταχρηστικές και ζητεί από τη διεύθυνση του σταθμού μέχρι αύριο, 26 Ιούλη, να επιστρέψει τις συμβάσεις στους νόμιμους εκπροσώπους των εργαζομένων και να προχωρήσει στη σύνταξη και υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων αορίστου χρόνου σε συνεργασία με τα σωματεία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργίες στον Τύπο και τα ΜΜΕ (2011-04-06 00:00:00.0)
Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει (2008-07-18 00:00:00.0)
Στο δρόμο οι εργαζόμενοι του «Channel 9» (2006-07-27 00:00:00.0)
Απαιτούν τα δεδουλευμένα (2006-07-21 00:00:00.0)
Δεν ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των εργαζομένων στα ΜΜΕ (1997-12-11 00:00:00.0)
Απόλυτη επιτυχία στην απεργία (1996-06-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ