Τρίτη 25 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με απέλαση κινδυνεύουν Ιρανοί πολιτικοί πρόσφυγες

Στο αυτόφωρο δικαστήριο στην Πάτρα παραπέμφθηκαν χτες τέσσερις Ιρανοί πολιτικοί πρόσφυγες, με την κατηγορία ότι είχαν πλαστά έγγραφα. Εξέθεσαν τους λόγους για τους οποίους ζητούν πολιτικό άσυλο και η δίκη τους αναβλήθηκε για τις 7 Αυγούστου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πάτρας. Αν καταδικαστούν, αντιμετωπίζουν ποινές πολύμηνης φυλάκισης και στη συνέχεια απέλαση από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη», οι Χαβέ Μπανάι, Μοχάμεντ Ζαϊντί, Φαϊρά Κεϊβανί και Ρεζά Μαλεκταντές, διώκονται από τη χώρα τους επειδή ανέπτυξαν έντονη πολιτική δράση μη αρεστή στο ιρανικό καθεστώς, αλλά και για τις θρησκευτικές τους απόψεις. Οπως διευκρινίζει η «Δημοκρατική Συσπείρωση», τα τελευταία χρόνια ζούσαν στην Τουρκία, απ' όπου αναγκάστηκαν να φύγουν - και μάλιστα με πλαστά χαρτιά - για την Ελλάδα επειδή κινδύνευε άμεσα η ζωή τους ή να απελαθούν στο Ιράν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις συλληφθέντες επρόκειτο να ζητήσουν άμεσα πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.

«Η κυβέρνηση πρέπει να δει θετικά το αίτημά τους και να τους χορηγήσει πολιτικό άσυλο, όχι μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά και γιατί είναι καθαρό ότι πρόκειται για πολιτικούς πρόσφυγες», υπογραμμίζει η «Δημοκρατική Συσπείρωση», που από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η υπόθεση των πολιτικών προσφύγων, εξέφρασε την άμεση συμπαράστασή της και ανέλαβε τη νομική τους υποστήριξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ