Τρίτη 25 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
Διαδηλώσεις σε όλο τον πλανήτη

Από διαδήλωση στη Βραζιλία

Associated Press

Από διαδήλωση στη Βραζιλία
Παγκόσμια κατακραυγή έχουν προκαλέσει οι αλλεπάλληλες δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ ενάντια στο Λίβανο. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν από το περασμένο Σαββατοκύριακο στους δρόμους, καταδικάζοντας τα εγκλήματα του Ισραήλ και εξέφρασαν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στο λαό του Λιβάνου.

Την ίδια στιγμή που χιλιάδες Λιβανέζοι διαδήλωναν στη Βηρυτό ενάντια στην επίσκεψη της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, σε μια σειρά χώρες, απ' όλες τις γωνιές του πλανήτη, εκατοντάδες άνθρωποι εξέφραζαν την αντίθεσή τους στην επιθετικότητα του Ισραήλ και απαιτούσαν τον άμεσο τερματισμό των επιθέσεων.

Ενδεικτικά σημειώνουμε ότι, τέτοιες μαζικές διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στις Βρυξέλλες, στην Πράγα, στην Ισπανία, αλλά και στη Ρωσία, στην Τουρκία, στη Γερμανία, στη Σουηδία, στην Ελβετία, στην Κύπρο και την Ιταλία. Την αντίθεσή τους στον πόλεμο του Ισραήλ ενάντια στο λαό του Λιβάνου, εξέφρασαν με διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ο λαός του Ιράν, του Πακιστάν, του Σουδάν, της Ινδονησίας, της Μαλαισίας, της Σρι Λάνκα, των Φιλιππίνων, της Νότιας Κορέας, αλλά και της μακρινής Αυστραλίας, της Κολομβίας, της Βραζιλίας, της Χιλής και του Εκουαδόρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ