Τρίτη 25 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Αναφανδόν υπέρ των επεμβατικών «ειρηνευτικών» σωμάτων

Ομοφώνως υπέρ της ανάπτυξης «ειρηνευτικής δύναμης» στην περιοχή του νοτίου Λιβάνου τάσσεται το κόμμα της «Ευρωπαϊκής Αριστεράς» στελέχη του οποίου έδωσαν χτες από κοινού συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα, ανακοινώνοντας την αναχώρησή τους για την περιοχή. Μάλιστα, όλοι τους και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος έθεσαν την ανάπτυξη τέτοιου σώματος στην περιοχή σαν προϋπόθεση ειρήνευσης, προσπερνώντας το κακό προηγούμενο «ειρηνευτικών σωμάτων», η δράση των οποίων κάθε άλλο παρά ειρήνη και ασφάλεια σηματοδότησε. Απεναντίας, πρόκειται για σώματα κατοχής, με επεμβατική δραστηριότητα. Κατά συνέπεια, μικρή σημασία έχει η αποκήρυξη της ΝΑΤΟικής ομπρέλας σ' αυτό το σώμα από μέρους του Αλ. Αλαβάνου. Ενα τέτοιο σώμα δεν παύει να είναι σώμα επέμβασης ακόμα κι όταν φέρει τα διακριτικά του ΟΗΕ.

Στη συνέντευξη Τύπου κυριάρχησαν οι επικλήσεις του διεθνούς δικαίου και του ΟΗΕ, παρά την επιδεικτική και σκόπιμη απουσία τους κατά τα κελεύσματα και τις προσταγές των ιμπεριαλιστών. Επαναλήφθηκε το αίτημα για απελευθέρωση των κρατουμένων από όλες τις πλευρές, σαφή υπόμνηση της θέσης, που εξαρχής πήρε τουλάχιστον ο ΣΥΝ εξίσωσης θύτη και θύματος. Περίσσεψαν οι προτροπές για μια διεθνή διάσκεψη που θα εστιάσει στο Παλαιστινιακό και στην επίλυσή του, παρότι τα πάμπολλα χρόνια που σοβεί το ζήτημα δεν έλειψαν οι διασκέψεις και οι συζητήσεις, αυτό που έλειψε ήταν η βούληση για ανταπόκριση στο δίκαιο αίτημα του παλαιστινιακού λαού για την απόκτηση πατρίδας, αίτημα που προσκρούει στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.

Οσο για το αίτημα του κόμματος της «Ευρωπαϊκής Αριστεράς» προς την ΕΕ να προχωρήσει επιτέλους σε μια αυτόνομη από τις ΗΠΑ πολιτική που θα προσβλέπει σε μια ειρηνική λύση του προβλήματος του Μεσανατολικού με διπλωματικά μέσα, στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, δε συνέβαλε παρά στη συσκότιση και τη συγκάλυψη του άσχημου ρόλου που παίζει η ΕΕ απολύτως συνειδητά σε βάρος της Παλαιστίνης πολλά χρόνια τώρα. Σε τέτοιες περιπτώσεις ακόμα και η σιωπή είναι θέση υπέρ του επιτιθέμενου. Ισως από διάθεση «χιουμοριστική» ο Β. Γκέρκε, βουλευτής του γερμανικού κόμματος Δημοκρατικού Σοσιαλισμού - Αριστερά, να δήλωσε: «Γι' αυτό αναζητούμε να διαμορφώσουμε την ευρωπαϊκή πολιτική πάνω στο θέμα, καθώς και του κόμματος "Ευρωπαϊκή Αριστερά"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ