Τετάρτη 26 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
28ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Συγχρονισμένες... φιλοδοξίες

Μετά από αρκετά χρόνια οι ελληνικές φιλοδοξίες στη συγχρονισμένη είναι υψηλές

Eurokinissi

Μετά από αρκετά χρόνια οι ελληνικές φιλοδοξίες στη συγχρονισμένη είναι υψηλές
Με τη συγχρονισμένη κολύμβηση όπου οι ελληνικές φιλοδοξίες φθάνουν ιδιαίτερα υψηλά, αλλά και τον αγώνα της ανοιχτής θαλάσσης ανοίγει σήμερα την αυλαία του το 28ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη. Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια η διοργάνωση έχει αλλάξει μορφή, καθώς το πόλο έχει τραβήξει τη δική του πλεύση και πλέον υπάρχουν μόνο τα υπόλοιπα αγωνίσματα της πισίνας. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο κολυμβητήριο «Αλφρεντ Χάγιος», που βρίσκεται στο νησάκι Μαργαρίτα, πάνω στο Δούναβη, ενώ η κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας θα φιλοξενηθεί στη λίμνη Μπάλατον. Την αυλαία των ελληνικών συμμετοχών ανοίγει η Ναταλία Ανθοπούλου, που θα αγωνιστεί στα προκριματικά του σόλο, ενώ θα ακολουθήσουν οι ελληνικές συμμετοχές στο ντουέτο και το ομαδικό.

Οι φιλοδοξίες φέτος είναι υψηλές και φτάνουν ως την κατάκτηση ενός μεταλλίου, ιδίως στο ντουέτο, όπου θα αγωνιστεί η Ελευθερία Φτούλη, με παρτενέρ την Ευανθία Μακρυγιάννη (στο ελεύθερο πρόγραμμα) και τη Ναταλία Ανθοπούλου (στο τεχνικό). Κάτι που έχει να συμβεί εδώ και 11 χρόνια, αφού το τελευταίο μετάλλιο χρονολογείται από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βιέννης το 1995 και ήταν το χάλκινο της Χριστίνας Θαλασσινίδου στο σόλο.

Τέλος, στο ομαδικό την ελληνική ομάδα απαρτίζουν οι Ναταλία Ανθοπούλου, Ελευθερία Φτούλη, Ευανθία Μακρυγιάννη, Ολγα Πελεκάνου, Ειρήνη Ιορδανοπούλου, Δέσποινα Σολωμού, Νεκταρία Ραμνιώτη και Ευγενία Καφετζή, με αναπληρωματικές τις Αμαρυλλίδα Αγγουριδάκη, Αλεξάνδρα Τρακοσοπούλου και Κωνσταντίνα Γαλιώτου. Τα αγωνίσματα της κολύμβησης θα κάνουν πρεμιέρα την Κυριακή, ενώ θα ακολουθήσουν τα αντίστοιχα των καταδύσεων. Το σημερινό πρόγραμμα: 11.00 Προκριματικά σόλο (ελεύθερο πρόγραμμα). 19.00 Προκριματικά σόλο (τεχνικό πρόγραμμα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ