Τετάρτη 26 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Λουκέτο στη «Γαλαξίας» και «Αργοναυτική» ΑΕΓΑ

Οριστικό «λουκέτο» σε 2 ασφαλιστικές εταιρείες - τη «Γαλαξίας ΑΕΓΑ» και «Αργοναυτική ΑΕΓΑ» - έβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης, επειδή δεν τηρούσαν τη νομοθεσία, ενώ έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου για άλλες 4 επιχειρήσεις, από τις οποίες οι 3 είναι ασφαλιστικές εταιρείες. Τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις υπέγραψε και κοινοποίησε χτες ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η Επιτροπή Ιδιωτικής Ασφάλισης συνεδρίασε για να εξετάσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τις εν λόγω εταιρείες («Γαλαξίας ΑΕΓΑ» και «Αργοναυτική ΑΕΓΑ»), καθώς και τις εταιρείες «Εγνατία», «Οικονομική ΑΕΓΑ», «Ιντερελλάς ΑΑΕ Οδική Βοήθεια και Ζημιών» και «Αλληλοασφαλιστικός Συνεταιρισμός Αχαΐας Ιδιοκτητών Λεωφορείων ΚΤΕΛ Ν. Αχαΐας».

Με βάση τις εισηγήσεις της παραπάνω Επιτροπής και τις αποφάσεις που υπέγραψε ο αρμόδιος υφυπουργός:

  • Ανακαλείται οριστικά η άδεια σύστασης και λειτουργίας σε όλους τους κλάδους, των ασφαλιστικών εταιρειών «Γαλαξίας ΑΕΓΑ» και «Αργοναυτική ΑΕΓΑ».
  • Το σύνολο των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των δύο αυτών εταιρειών, που πηγάζουν από ασφαλιστικές συμβάσεις του κλάδου αστικής ευθύνης από χερσαία αυτοκίνητα οχήματα, υπάγεται στο επικουρικό κεφάλαιο.
  • Μετά την ανάκληση της άδειας θα ακολουθήσει η ασφαλιστική εκκαθάριση, ενώ ορίζονται σε κάθε μια από τις εταιρείες, επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης με αναπληρωτή.

Ο υφυπουργός έκανε δεκτή την εισήγηση της Επιτροπής για την αλλαγή του «Αλληλοασφαλιστικού Συνεταιρισμού Αχαΐας» από ασφαλιστική εταιρεία σε απλό Συνεταιρισμό, ενώ για την «Εγνατία» αποδέχτηκε να καταθέσει πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης ενός έτους, αντί των τριών που εισηγείται η Επιτροπή.

Τέλος, για τις εταιρείες «Οικονομική ΑΕΓΑ» και «Ιντερελλάς ΑΑΕ Οδική Βοήθεια και Ζημιών», ο υφυπουργός Ανάπτυξης συμφωνεί με την εισήγηση της Επιτροπής να συνεχιστούν οι οικονομικοί έλεγχοι που διενεργούνται και να υπάρξει επανεξέταση μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων.

Με δηλώσεις του ο Γ. Παπαθανασίου υποσχέθηκε ότι θα τίθεται εκτός αγοράς όποια ασφαλιστική εταιρεία δεν τηρεί το νόμο. Και - εμφανίζοντας την κυβέρνηση της ΝΔ και τον εαυτό του σαν... άγγελο προστάτη των καταναλωτών - πρόσθεσε με νόημα πως «το κράτος οφείλει να προστατεύει τους χιλιάδες ασφαλισμένους και όχι να κάνει τα στραβά μάτια σε ένα πολύ μικρό αριθμό αναξιόπιστων επιχειρήσεων»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνεται ο ανταγωνισμός για το βρεφικό γάλα (2012-06-07 00:00:00.0)
Ζητάει ...παράταση ζωής (2010-02-24 00:00:00.0)
Στον «αέρα» 1 εκατ. πελάτες της «Ασπίς» (2009-09-22 00:00:00.0)
«Λουκέτο» στην «ΕΟΣ» (2009-04-02 00:00:00.0)
Λουκέτο στην «Οικονομική ΑΕΓΑ» (2006-10-20 00:00:00.0)
Αντιδρούν οι ασφαλιστικές (2005-11-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ