Τετάρτη 26 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρκαγιά στη Βραυρώνα

Για άλλη μία φορά, σε μικρό χρονικό διάστημα, κινδύνεψε η περιοχή της Βραυρώνας από πυρκαγιά που ξέσπασε χτες στη 1 το μεσημέρι, στην περιοχή Πράσινος Λόφος. Η φωτιά απείλησε σπίτια αφού σε αρκετές περιπτώσεις οι φλόγες πέρασαν μέσα από τις αυλές τους. Ορισμένα από αυτά, υπέστησαν και μικρές ζημιές.

Από την πυρκαγιά κάηκαν θάμνοι και πεύκα τη στιγμή που οι 60 πυροσβέστες με τα 20 οχήματα και το πεζοπόρο τμήμα των 20 ανδρών προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά που είχε σύμμαχο τον δυνατό αέρα. Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποίησαν τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Μία ώρα αργότερα, η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο ενώ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής παρέμεναν για τυχόν αναζωπυρώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο εμπρησμού καθώς όταν ξεκίνησε η πυρκαγιά είχε τρεις εστίες με λίγα μέτρα απόσταση μεταξύ τους. Επίσης, έχει γίνει αναφορά και για εντοπισμό εμπρηστικών μηχανισμών στα σημεία απ' όπου εκδηλώθηκε η φωτιά.

  • Χτες το απόγευμα, ξέσπασαν πυρκαγιές στα Καλάβρυτα, στη θέση Μαρούδη Θεσπρωτίας, στα Κρέστενα Ηλείας, στους Μολάους Λακωνίας και στον Γαλατά Πόρου. Σε όλες τις φωτιές επιχειρούσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν «Καναντέρ» και ελικόπτερα της Πυροσβεστικής για να τις θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ