Τετάρτη 26 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΑΓΑΡΑΔΩΝ
«Καίει» δημόσια Υγεία και περιβάλλον

Οι επιχωματώσεις των λιμναζόντων υγρών στη χωματερή των Ταγαράδων συνεχίζονται για να σβήσει η φωτιά. Το οξυμένο περιβαλλοντικό πρόβλημα της χωματερής των Ταγαράδων, που απειλεί τη δημόσια Υγεία, παραμένει με ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, των εκπροσώπων τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης.

Συσκέψεις επί συσκέψεων και περιοδείες υπουργών της κυβέρνησης της ΝΔ, των νομαρχών και δημάρχων του δικομματισμού δεν προτείνουν τη σωστή λύση αλλά βάζουν σε τροχιά διαιώνισης το οξυμένο περιβαλλοντικό πρόβλημα, που απειλεί τη δημόσια Υγεία.

Υπενθυμίζεται ότι η χωματερή των Ταγαράδων πλάι στις δεκάδες ανεξέλεγκτες χωματερές του Νομού Θεσσαλονίκης λειτουργεί εδώ και 26 χρόνια χωρίς τις απαραίτητες προδιαγραφές. Τα τελευταία 16 χρόνια λειτουργεί παράνομα και θεωρείται κορεσμένη. Ακόμη δεν έχει δοθεί λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων και των αστικών αποβλήτων. Η Θεσσαλονίκη παραμένει ανοχύρωτη μπροστά στον ενδεχόμενο κίνδυνο τεράστιας περιβαλλοντικής καταστροφής.

Εδώ και δύο δεκαετίες στην κυβέρνηση, στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης και στους εμπλεκόμενους δήμους, εναλλάσσονται οι εκλεκτοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί «διαχειρίζονται» το πρόβλημα, επιτρέποντας τη διαιώνισή του, γι' αυτό κι ο λαός της Θεσσαλονίκης πρέπει να τους γυρίσει την πλάτη μια και καλή.

Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωσή της η «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Καλαμαριά» έχει επισημάνει τις ανυπολόγιστες επιπτώσεις στη δημόσια Υγεία και το περιβάλλον, ενώ καλεί τους Καλαμαριώτες να διεκδικήσουν μαζί με τους κατοίκους των Ταγαράδων σχεδιασμό και υλοποίηση όλων των αναγκαίων υποδομών για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο νομό, αλλά και των άλλων αναγκαίων περιβαλλοντικών έργων. Επιπλέον, ζητά, μεταξύ άλλων, τον τερματισμό της λειτουργίας της χωματερής και όλων των ανεξέλεγκτων χωματερών στο νομό, καθώς και την άμεση έναρξη των έργων απορρύπανσης, αποκατάστασης και ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ