Τετάρτη 26 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
Αναντικατάστατο εργαλείο για τη ΝΔ ο νόμος του ΠΑΣΟΚ

Την πλήρη εφαρμογή του μέχρι το τέλος της τετραετίας επιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας

Τις κατευθυντήριες γραμμές προσαρμογής των Ταμείων στην εξελισσόμενη αντιασφαλιστική επίθεση μετέφερε χτες ο υπουργός Εργασίας Σ. Τσιτουρίδης στις διοικήσεις των φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης κατά τη μεταξύ τους συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλα στελέχη του υπουργείου. Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για «νοικοκύρεμα του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης», το οποίο «πέρα όλων των άλλων αδυναμιών του είναι πολυδιασπασμένο και έχει λειτουργικά προβλήματα». Στη βάση αυτής της επιχειρηματολογίας ο Σ. Τσιτουρίδης επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει σε πλήρη εφαρμογή των αντιασφαλιστικό νόμο 3029/02 του ΠΑΣΟΚ «με ορίζοντα το τέλος αυτής της τετραετίας» και με στόχο «να προχωρήσουμε στο συμμάζεμα, τον εξορθολογισμό και το νοικοκύρεμα». Παράλληλα προανήγγειλε και νέο πλιάτσικο στις περιουσίες των Ταμείων προς όφελος του κεφαλαίου, αφού έκανε λόγο για «καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των ταμείων στη βάση κατευθυντήριων οδηγιών, οι οποίες μέσα στο καλοκαίρι θα καταρτιστούν από την κυβέρνηση».

«Ισότητα» κενή περιεχομένου

Στο μεταξύ, θετική ψήφο «επί της αρχής» έλαβε χτες από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την «ισότητα των δυο φύλων» στο χώρο εργασίας και τη «σεξουαλική παρενόχληση», που συζητήθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Το ΚΚΕ επιφυλάχτηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια του σώματος. Πάντως, ο εισηγητής του, Παναγιώτης Κοσιώνης, σημείωσε ότι το θέμα της ισότητας των φύλων δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί έξω από το πλαίσιο των πολιτικών που εφαρμόζονται συνολικά για τους εργαζόμενους. Σχολίασε ότι σήμερα δεν υφίσταται «η πολιτική βούληση να επιβάλουμε όρους στο θέμα της δουλιάς και των συνθηκών ασφάλειας στους εργοδοτικούς μηχανισμούς που είναι πανίσχυροι», μια και όλα λειτουργούν στο τρίπτυχο «ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα και κέρδος». Επίσης πρόσθεσε ότι «συγκεκριμένοι φορείς που είχαν τη δυνατότητα ελέγχου όπως η Επιθεώρηση Εργασίας παραγκωνίζονται» και για τα θέματα αυτά «ρυθμιστής ορίζεται ο Συνήγορος του Πολίτη, που κινείται στα πλαίσια της ισχύουσας νομοθεσίας». Ειδικά για το θέμα της προστασίας της μητρότητας, ο Π. Κοσιώνης σχολίασε πως «αν σκεφθεί κανείς ότι πρέπει να προασπίσει το βιολογικό ρόλο της γυναίκας, δεν πρέπει να πει ότι απαγορεύεται η κυριακάτικη και η νυχτερινή εργασία στις γυναίκες;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ