Τετάρτη 26 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΥΣΙΔΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΜΠΑΛΗΣ»
Αφαντος ο εργοδότης

Απλήρωτοι από τον περασμένο Απρίλη παραμένουν οι 570 εργαζόμενοι των καταστημάτων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Μπαλής», σε Τρίκαλα, Λάρισα, Καρδίτσα, Αλμυρό, Λαμία, Πτολεμαΐδα, Βέροια, Σκιάθο και σε άλλες περιοχές της χώρας. Ταυτόχρονα, ανησυχούν έντονα για το ενδεχόμενο είτε να πεταχτούν στο δρόμο της ανεργίας είτε να χτυπηθούν περαιτέρω τα εργασιακά δικαιώματά τους.

Αντιδρώντας σ' αυτές τις αντεργατικές μεθοδεύσεις, οι εργαζόμενοι σε Τρίκαλα, Λάρισα και Αλμυρό συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας που ξεκίνησαν πριν από τρεις βδομάδες. Χτες δεκάδες συνάδελφοί τους βρέθηκαν στο υπουργείο Απασχόλησης, όπου είχε προγραμματιστεί τριμερής συνάντηση, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Γ. Γιακουμάτου και του επιχειρηματία Μπαλή, ο οποίος όμως παρέμεινε άφαντος. Η συνάντηση αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι. Στο υπουργείο Απασχόλησης βρέθηκαν χτες ο Β. Κουμπούρας, εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ και ο Τ. Τσιόγκας, βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Υπενθυμίζουμε ότι τα προβλήματα των εργαζομένων των σούπερ μάρκετ «Μπαλής» ξεκίνησαν όταν η εργοδοσία αντικατέστησε με κουπόνια αγορών το 1/3 του μισθού τους και σταμάτησε να τους πληρώνει, όταν ξεκίνησε να «παίζει» το άσχημο παιχνίδι συμφερόντων μαζί με τον επίδοξο αγοραστή της αλυσίδας, επιχειρηματία Αρβανιτίδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ