Τετάρτη 26 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δικαίωμα του λαού η ελεύθερη πρόσβαση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για τον «αιγιαλό και την παραλία», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με χτεσινή ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Στην πλήρη παράδοση των θαλάσσιων ακτών στο κεφάλαιο προχωρεί η κυβέρνηση της ΝΔ με το νομοσχέδιο "αιγιαλός και παραλία". Οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις έρχονται να περιορίσουν ακόμη περισσότερο το δικαίωμα του λαού στην ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες.

Η επαναχάραξη της αιγιαλίτιδας και της παραλιακής ζώνης θα γίνεται με ελαστικά κριτήρια κατά τα "καλά και συμφέροντα" των μεγαλοεπιχειρηματιών, στους οποίους κυριολεκτικά δίνεται η δυνατότητα να χτίσουν πάνω στο κύμα. "Φωτογραφική" και ιδιαίτερα προκλητική είναι η ρύθμιση για τα Δωδεκάνησα, με την οποία η παραλιακή ζώνη καρατομείται σε πλάτος μόλις 12 μέτρων.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα πρόκληση. Καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, ιδιαίτερα των περιοχών που εκχωρούνται, να διεκδικήσουν την απόσυρση του νομοσχεδίου, το δικαίωμά τους να ανήκουν οι ακτές στους ίδιους και όχι να βρίσκονται στην υπηρεσία των κερδών του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ