Τετάρτη 26 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Τοξικός καπνός στο Τμήμα Σίτισης

Εξι εργαζόμενοι του τμήματος μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στην Πνευμονολογική Κλινική του νοσοκομείου

Στην Πνευμονολογική Κλινική με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν έξι εργαζόμενοι του Τμήματος Σίτισης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όταν εισέπνευσαν διάφορες τοξικές ουσίες από την καύση μολυσματικών αποβλήτων στον κλίβανο, που κατέκλυσαν το χώρο του τμήματος, όπως καταγγέλλει το σωματείο των εργαζομένων. Το περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα το μεσημέρι, όταν μαύροι πυκνοί μπήκαν στο Τμήμα Σίτισης. Οι γιατροί αφού πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες στους εργαζόμενους τους συνέστησαν να ξεκουραστούν στα σπίτια τους. Δύο μόνο παρέμειναν και τη δεύτερη μέρα στην Κλινική για προληπτικούς λόγους.

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ καταγγέλλει το νέο «ατύχημα», σημειώνοντας για μια ακόμη φορά ότι ο κλίβανος πρέπει να κλείσει. Στην ανακοίνωσή του καταγγέλλει επίσης τη διοίκηση, που όπως υπογραμμίζει κωλυσιεργεί και δεν προχωρεί στην αντικατάσταση του αποτεφρωτή.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, αναφέροντας ότι σοβαρά ερωτήματα γεννά το νέο αυτό περιστατικό όταν συμβαίνει ένα χρόνο ακριβώς μετά την υπόθεση της σαλμονέλας και των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το γεγονός αυτό φανερώνει την ανικανότητα της διοίκησης, της ΔΥΠΕ και του υπουργείου Υγείας να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα του τμήματος, που τόσο οι εργαζόμενοι όσο και το σωματείο συνεχώς επισημαίνουν.

«Χρόνιες υποσχέσεις των διοικήσεων για κλιματισμό και σωστό εξαερισμό μένουν απραγματοποίητες. Οι υψηλές θερμοκρασίες των 35 και 40 βαθμών Κελσίου που καθιστούν τις συνθήκες επικίνδυνες για την Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων και των τροφίμων δεν αντιμετωπίζονται» σημειώνει η παράταξη και προσθέτει ότι η παράνομη λειτουργία του κατεστραμμένου κλιβάνου αποτέφρωσης μολυσματικών και η μόλυνση που εκλύουν τα τοξικά καπναέριά του σε χώρους του νοσοκομείου, μεταξύ αυτών και το Τμήμα Σίτισης, συνεχίζονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ