Τετάρτη 26 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Βλάβες και καθυστερήσεις χωρίς τέλος

Ταλαιπωρία περίμενε και χτες τους επιβάτες που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν για τα νησιά του Αιγαίου, ενώ οι ναυτεργάτες, δουλεύοντας μέχρι εξάντλησης, προσπαθούν να κρατήσουν τα κουρασμένα - από τα απανωτά δρομολόγια - πλοία εν κινήσει ακόμα και με επισκευές εν πλω. Οι επιβάτες που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν με ταχύπλοο «FLYING CAT 4» της «Hellenic Seaways» (πλοιοκτήτρια και του «ΣΑΜΙΝΑ») έμειναν αμανάτι στα λιμάνια Μυκόνου, Πάρου, Ιου και Σαντορίνης για 5 ώρες. Το πλοίο παρουσίασε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή στο λιμάνι της Μυκόνου. Η βλάβη αποκαταστάθηκε επί τόπου από το πλήρωμα και έτσι κατάφερε να αποπλεύσει τελικά στις 7.05 το απόγευμα από τις 2.20 το μεσημέρι που είχε προγραμματιστεί. Μόνο στο λιμάνι της Σαντορίνης το περίμεναν 407 άτομα.

Οι επιβάτες που είχαν βγάλει εισιτήρια για να επιβιβαστούν στο υπέργηρο πλοίο «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α» του εφοπλιστή Γερ. Αγούδημου (όπως άλλωστε είναι όλα τα πλοία του συγκεκριμένου εφοπλιστή) με προορισμό από Ραφήνα για Ανδρο προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με άλλο πλοίο της γραμμής. Το πλοίο μετά την πρόσκρουσή του στην προβλήτα του λιμανιού Γαυδίου της Ανδρου το περασμένο Σάββατο έπαθε ζημιά στις λαμαρίνες και χτες τελικά ακινητοποιήθηκε για να επισκευαστεί. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, από σήμερα θα επανέλθει στα δρομολόγιά του.

Ανακοινώσεις για την επαναδρομολόγηση των πλοίων «SPEED RUNNER» και «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ» έχουν εκδώσει και οι πλοιοκτήτριες εταιρίες των εν λόγω πλοίων, όμως τελικά παραμένει άγνωστο πότε θα ξαναταξιδέψουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ