Τετάρτη 26 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενεργός αλληλεγγύη το όπλο των λαών!

Ποιους πολεμούν και προσπαθούν να καταστρέψουν οι Ισραηλινοί εγκληματίες, δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των μαζικών και ο στόχος των βάρβαρων επιδρομών των Ισραηλινών εγκληματιών και των μαζικών και αδιάκριτων βομβαρδισμών - και με βόμβες φωσφόρου - κατά αμάχων. Ο στόχος είναι να τρομοκρατήσουν και καθυποτάξουν το λαό της Παλαιστίνης και του Λιβάνου και τους άλλους γειτονικούς λαούς. Να κάμψουν το φρόνημά τους για να αποδεχτούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια για την «ευρεία Μέση Ανατολή» δηλαδή για την επιβολή υποτακτικών-πειθήνιων στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα καθεστώτων. Γι' αυτό και η ισραηλινή πολεμική μηχανή ενισχύεται, αξιοποιείται και χρησιμοποιείται σαν αιχμή του ιμπεριαλιστικού δόρατος κατά των λαών που αντιστέκονται στα σχέδιά τους.

Ανομολόγητος στόχος των βάρβαρων βομβαρδισμών του Ισραήλ στο Λίβανο είναι να επιβάλει την εφαρμογή της απόφασης 1559 (του ΟΗΕ) για τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ, που θα τους επιτρέψει πλήρη έλεγχο του Λιβάνου. Κι από κει να συνεχίσουν ανενόχλητοι τα τρομοκρατικά χτυπήματα σύμφωνα με τα σχέδια των ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ - ΕΕ) κατά άλλων γειτονικών χωρών, όπως της Συρίας και του Ιράν. Αυτά με την καθοδήγηση και ανοχή των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ-ΕΕ.

Οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ αποκαλύπτονται μια ακόμα φορά ότι, για τα δικά τους ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, υποστηρίζουν και υποθάλπουν τον εισβολέα, το Ισραήλ που σπέρνει τον όλεθρο. Οι φιλειρηνικοί λαοί, εργαζόμενοι, οι αγωνιστές του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος οφείλουν, έχουμε ιερό χρέος, να τους σταματήσουμε, να μην επιτρέψουμε να υλοποιηθούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια! Η αλληλεγγύη μας στον λιβανέζικο και τον παλαιστινιακό λαό πρέπει να εκφραστεί με όλους τους τρόπους. Με τις καθημερινές κινητοποιήσεις μας να σταματήσουμε, τώρα, την ισραηλινή εγκληματική επέμβαση κατά των λαών του Λιβάνου και της Παλαιστίνης. Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας, άμεσα, και με ηθική και υλική βοήθεια (φάρμακα, οικονομικά κλπ.) που χρειάζονται οι λαοί της περιοχής για να αντιμετωπίσουν τις πληγές που άνοιξαν οι βομβαρδισμοί με τις καταστροφές, τον αποκλεισμό κλπ.

Ο ελληνικός λαός που γνωρίζει, από πρώτο χέρι, την αξία της ενεργούς αλληλεγγύης στους λαούς που υποφέρουν, είμαστε βέβαιοι, θα ανταποκριθεί. Γιατί η αδιαφορία σημαίνει περισσότερους θανάτους παιδιών, γυναικών, αθώων ανήμπορων ανθρώπων, περισσότερη καταστροφή. Είναι, όμως, χρήσιμο οι Ελληνες εργαζόμενοι να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα και για τη στάση της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που στηρίζουν την ισραηλινή επίθεση, συντασσόμενοι στο πλευρό των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ-ΕΕ. Και είναι το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές που έμπρακτα, στην πρώτη γραμμή του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, υπερασπίζονται τους λαούς που πληρώνουν τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα. Πρέπει, λοιπόν, οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές μάζες, μαζί με την αλληλεγγύη τους στους Λιβανέζους και Παλαιστίνιους, να στείλουν και ένα ηχηρό μήνυμα και στις τοπικές εκλογές καταδικάζοντας μαζί με τους υποψηφίους τους δημάρχους και νομάρχες, την πολιτική υποτέλειας που υπηρετούν όλοι αυτοί. Να υπερψηφίσουν μαζικά τους υποψήφιους των αγωνιστικών συνδυασμών που υποστηρίζονται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση και την Παρέμβαση Αριστερών πολιτών και άλλων ριζοσπαστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ