Πέμπτη 27 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Αγωνιστικός συναγερμός από τις ταξικές δυνάμεις

Καταγγέλλουν τις αντεργατικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας με τις πλάτες της πλειοψηφίας στο σωματείο

Αγωνιστικό συναγερμό σημαίνει στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά η παράταξη της «Εργοστασιακής Επιτροπής» (ΕΕΝΣ), καλώντας τους να αντισταθούν στα αντεργατικά, αλλά και διαλυτικά, για το μεγαλύτερο ναυπηγείο της χώρας, σχέδια της γερμανικής διοίκησης THYSSEN. Τους καλεί ταυτόχρονα να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα για τα επί χρόνια «έργα και τις ημέρες» των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, που φέρουν τεράστια ευθύνη για τη σημερινή εικόνα του ναυπηγείου και το χτύπημα εργασιακών κατακτήσεων των εργατοτεχνιτών και να συσπειρωθούν στην «Εργοστασιακή Επιτροπή», «τη μόνη παράταξη που σταθερά και αταλάντευτα ήταν και είναι πάντα στο πλευρό των εργαζομένων».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η αγωνιστική παράταξη στην ανακοίνωσή της, η γερμανική διοίκηση «μεθοδικά και σχεδιασμένα» προωθεί τον τεμαχισμό του ναυπηγείου, τη συρρίκνωση του προσωπικού, το παραπέρα χτύπημα των εργασιακών κατακτήσεων. Ηδη το τμήμα κατασκευής των τρένων έχει πάρει το δρόμο της «απόσχισης». Οι συμβασιούχοι απολύονται, δε γίνονται προσλήψεις εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Και όπως τονίζεται, κάποιες προσλήψεις που γίνονται τώρα, όπως και κάποιες αυξήσεις που «μοιράζονται κάτω από το τραπέζι» αποτελούν ενδείξεις για πρόωρες εκλογές για ανάδειξη νέας διοίκησης στο σωματείο και «η εργοδοσία θέλει να ξεπληρώσει τη στάση και τη δράση της πλειοψηφίας». «Το ίδιο παιχνίδι - τονίζεται - είχε παιχτεί και στις προηγούμενες εκλογές».

Η ΕΕΝΣ καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ, αλλά και να στείλουν συνολικό μήνυμα αντίστασης σε αυτή την πολιτική των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, της οποίας έκφραση είναι και η ιδιωτικοποίηση των ναυπηγείων της χώρας με τα γνωστά δραματικά αποτελέσματα. Να αγωνιστούν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, την επαναφορά του ναυπηγείου στον κρατικό έλεγχο, με προοπτική τον Δημόσιο Ενιαίο Φορέα Ναυπηγικής Βιομηχανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ