Πέμπτη 27 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
SOS για αίμα

Το «κατάφεραν» και τούτο το καλοκαίρι οι αρμόδιοι να μην έχουν εξασφαλίσει επάρκεια αίματος, με αποτέλεσμα ειδικές κατηγορίες πληθυσμού, όπως τα πολυμεταγγιζόμενα άτομα, να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.

Προ ημερών, η στήλη είχε ασχοληθεί με την καταγγελία του Πανελλήνιου Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία (ΠΑΣΠΑΜΑ) ότι στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» υπάρχει έντονο πρόβλημα έλλειψης αίματος, με αποτέλεσμα να αναβάλλονται οι μεταγγίσεις ή να πραγματοποιούνται με μειωμένες ποσότητες αίματος. Τώρα οι πληροφορίες λένε ότι πρόβλημα με έλλειψη αίματος υπάρχει σε όλα τα νοσοκομεία και οι ανάγκες καλύπτονται απ' τα αποθέματα. Το θέμα όμως είναι, όπως έλεγαν οι ίδιες πληροφορίες, ότι και γι' αυτά τα αποθέματα δεν υπάρχει ένας συνολικός σχεδιασμός, ώστε να μη χάνονται πολύτιμες μονάδες αίματος λόγω ημερομηνίας λήξης. Γεγονός, το οποίο βάζει επιτακτικά την ανάγκη της σωστής οργάνωσης και διάθεσης των αποθεμάτων, πέρα από την προσφορά των αιμοδοτών.

Αναρωτιόμαστε, πάντως, εάν οι παρουσιαζόμενες και φέτος σοβαρές αρρυθμίες, προβλήματα, κλπ., στον τομέα της αιμοδοσίας, οφείλονται στις συνήθεις αιτίες ή κάποιοι επιχειρούν την παραπέρα απαξίωση ενός από τους ελάχιστους πλέον αποκλειστικά δημόσιους τομείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ