Πέμπτη 27 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Παράγοντας ειρήνης»...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Κοντά στους 1.500 ανέρχονται οι Ελληνες στρατιώτες και αξιωματικοί που μετέχουν ήδη σε διάφορες «ειρηνευτικές» αποστολές. Η μεγαλύτερη ομάδα (περίπου 700) είναι ενταγμένη στην πολυεθνική δύναμη κατοχής του Κοσσόβου. Οι υπόλοιποι βρίσκονται στο Αφγανιστάν, στη Βοσνία, στην Αλβανία και την ΠΓΔΜ, ενώ μια ναυτική δύναμη κάνει περιπολίες στη Μεσόγειο, στο πλαίσιο της ΝΑΤΟικής «αντιτρομοκρατικής» αρμάδας. Επίσης, έχουμε τέσσερις αξιωματικούς που υπηρετούν στην Τάμπα της Φλώριδας, όπου εδρεύει το επιτελείο για τις «αντιτρομοκρατικές» επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Με άλλα λόγια, η Ελλάδα είναι χωμένη για τα καλά, και στη διά των όπλων προώθηση και υλοποίηση της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης πραγμάτων ανά τον κόσμο. Το γεγονός το χρωστάμε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στη συνέχιση της ίδιας ακριβώς πολιτικής από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ. Κατά τ' αλλά, η χώρα μας είναι παράγοντας ειρήνης και ασφάλειας, φιλίας και συνεργασίας, όπως λέγανε και λένε συνήθως, τόσο οι προηγούμενοι όσο και οι νυν κυβερνώντες. Προφανώς, εννοούν την κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των πολυεθνικών ειρήνη και ασφάλεια.

Τέλος, αν αναρωτιέστε πόσο κοστίζουν τα παραπάνω και ποιοι πληρώνουν το μάρμαρο, σας πληροφορούμε ότι το κόστος ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ το χρόνο και, βέβαια, πληρώνουν τα γνωστά σε όλους «υποζύγια», οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ