Πέμπτη 27 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Τουρκία ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί από χτες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης, μετά την πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του Χιλμί Οζκιόκ.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ελληνα αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Τουρκία μετά το 1974. Ο αρχηγός του τουρκικού επιτελείου υποδέχτηκε τον Ελληνα ομόλογό του στο αεροδρόμιο χτες το μεσημέρι και στη συνέχεια, στο αρχηγείο του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, έγινε η επίσημη υποδοχή για να ακολουθήσουν συνομιλίες μεταξύ των δύο αρχηγών.

Να σημειωθεί ότι η επίσκεψη αυτή είναι το επόμενο βήμα στην πολιτική «στρατιωτικής διπλωματίας» που προωθείται στα πλαίσια των ΝΑΤΟικών δομών, μετά τη λειτουργία της κόκκινης γραμμής μεταξύ των αεροπορικών στρατηγείων Λάρισας και Εσκισεχίρ, για την αποφυγή εντάσεων στο Αιγαίο. Πάντως εκτιμάται ότι θα συζητηθούν θέματα όπως η διαχείριση των εναέριου χώρου στο Αιγαίο μετά και το τελευταίο επεισόδιο στην Κάρπαθο, που οδήγησε στο θάνατο τον Ελληνα πιλότο Κ. Ηλιάκη και στη συντριβή ενός ελληνικού και ενός τουρκικού μαχητικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ