Πέμπτη 27 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΡΟΔΟΠΗΣ
Τι θα γίνει με τ' απούλητα καπνά;

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Απούλητοι παραμένουν ακόμα 1.200 τόνοι καπνού στο νομό Ροδόπης, επειδή ο καπνέμπορας που έχει υπογράψει συμβόλαιο για την αγορά τους δεν τα έχει πάρει ακόμα, παρότι έχουν περάσει κοντά δύο μήνες από τη λήξη της εμπορικής περιόδου. Το πρόβλημα των αγροτών της Ροδόπης που έχουν απούλητα καπνά έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και Γιώργος Χουρμουζιάδης.

Στην Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημειώνονται τα εξής: «Σε οικονομικό αδιέξοδο οδηγούνται οι καπνοπαραγωγοί 1.200 τόνων περίπου καπνού του Νομού Ροδόπης, οι οποίοι, αν και έχουν περάσει δύο περίπου μήνες από τη λήξη της εμπορικής περιόδου, δεν έχουν πουλήσει τα καπνά τους επειδή ο συγκεκριμένος έμπορας δεν εξασφάλισε την απαιτούμενη εγγυητική, με αποτέλεσμα να μην έχουν πάρει όχι μόνο την εμπορική τιμή του προϊόντος, αλλά και το υπόλοιπο της επιδότησης που συνδέεται άμεσα με την πώληση του προϊόντος».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Τι ενέργειες θα κάνει για να πουληθούν τα καπνά, καθώς και τι θα κάνει για να εισπράξουν άμεσα οι συγκεκριμένοι παραγωγοί το υπόλοιπο της προβλεπόμενης επιδότησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ