Παρασκευή 28 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αλλαγή στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Ησυχία δεν έχει ο υπουργός Πολιτισμού. Μεταξύ των ...προεκλογικού τύπου περιοδειών του μοιράζει υποσχέσεις και κονδύλια - σ.σ. στα λόγια, γιατί στην πράξη όποτε έρχεται η ώρα να χρηματοδοτήσει κάτι, το ξανασκέφτεται και κάνει διάφορες αλλαγές, ας είναι παράτυπες, αφού έχει και το πεπόνι και το μαχαίρι!

Τέσσερις μήνες, λοιπόν, πριν την έναρξη του 47ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (17 - 26/11), το ΥΠΠΟ προτίθεται να απομακρύνει τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή Δημήτρη Μπαρδάνη, που ως είθισται προτείνεται από τον διευθυντή και διορίζεται από τον υπουργό. Οπως έγινε πέρσι και ήταν επιλογή της Δέσποινας Μουζάκη. Κι ενώ η Δ. Μουζάκη περίμενε την ανανέωση της σύμβασης του Δημήτρη Μπαρδάνη, στη θέση του διορίζεται ο Μάρκος Χολέβας, ο οποίος δεν πρόλαβε να κλείσει ούτε τρεις μήνες στο ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, όπου διορίστηκε από τον υπουργό, μαζί με τους Γιώργο Παπαλιό και Δημήτρη Σοφιανόπουλο...

Ο Μ. Χολέβας εκτός από ΝΔ είναι και Θεσσαλονικιός. Δύο αξιοσημείωτα στοιχεία και ίσως όχι μόνο, αν αληθεύει ότι η Δ. Μουζάκη δεν υπέκυψε σε διάφορες πιέσεις - να αποκαλύψει «οικονομικά σκάνδαλα των προκατόχων της», να απομακρύνει «αριστερούς» υπαλλήλους κλπ. Θα δείξει!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ