Σάββατο 29 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βαρύς φόρος αίματος

Ανθρώπινες ζωές και περιβάλλον θυσιάζονται επανειλημμένα, ενώ ο φόρος αίματος εδώ και δεκαετίες είναι πολύ βαρύς. Αναφέρουμε ορισμένα βιομηχανικά «ατυχήματα», που παραμένουν ανεξίτηλα στη μνήμη εκατοντάδων εργατών και των οικογενειών τους.

  • 6/7/1989: Πυρκαγιά στην προβλήτα φορτοεκφόρτωσης υγρών καυσίμων των ΕΛΔΑ στον Ασπρόπυργο, από σπινθήρες ηλεκτροσυγκόλλησης (στην πλήρη ανάπτυξή της η πυρκαγιά κάλυπτε έκταση 500 m2 με επίκεντρο το αντλιοστάσιο και τους κεντρικούς αγωγούς της προβλήτας).
  • 16/1/1992: Πυρκαγιά σε μονάδα φυτοφαρμάκων στα Λιπάσματα Δραπετσώνας που προκλήθηκε από υπερθέρμανση σιδηρών βαρελιών και είχε σαν αποτέλεσμα τη διαρροή οργανοφωσφορικής ένωσης ντιμεθοέιτ και μεθυλοπαραθείου.
  • 1/9/1992: Ανάφλεξη και πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της ΠΕΤΡΟΛΑ, σε μονάδα διύλισης αργού πετρελαίου. Η ανάφλεξη συνέβη σε αέριο μείγμα ελαφριάς νάφθας - προπανίου - βουτανίου. Ο τραγικός απολογισμός του ατυχήματος ήταν 14 νεκροί και 24 τραυματίες.
  • 23/11/1998: Εκρηξη σε φορτηγίδα από διαρροή καυσίμων κατά την εκφόρτωση πετρελαιοειδών στις εγκαταστάσεις τις ΕΚΟ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα 4 νεκρούς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ