Τρίτη 1 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Διπλή επιτυχία

Δυο τρίτες θέσεις για τα κορίτσια της συγχρονισμένης κολύμβησης

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε το ελληνικό ντουέτο στη Βουδαπέστη

Eurokinissi

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε το ελληνικό ντουέτο στη Βουδαπέστη
Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε για την ελληνική αποστολή το αγώνισμα της συγχρονισμένης κολύμβησης στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη. Δυο χάλκινα, ένα στο σόλο και ένα στο ντουέτο και μια τέταρτη θέση στο ομαδικό ήταν ο συνολικός απολογισμός για τις Ελληνίδες κολυμβήτριες επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι δικαίως είχαν υψηλές φιλοδοξίες πριν την έναρξη της διοργάνωσης. Η αρχή για το βάθρο είχε γίνει από τη Ναταλία Ανθοπούλου στο σόλο που κατάφερε να κατακτήσει την τρίτη θέση ενώ στο ίδιο σκαλοπάτι βρέθηκε και το ντουέτο. Η ελληνική ομάδα αποτελούμενη από τις Ελευθερία Φτούλη και Εύη Μακρυγιάννη βαθμολογήθηκε με 94.000, έναντι 98.800 της Ρωσίας και 97.500 της Ισπανίας, που πήραν αντίστοιχα το χρυσό και το ασημένιο, ενώ στην τέταρτη θέση έμεινε η Ουκρανία με 93.500 βαθμούς. Σημειώνεται ότι αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Επιτυχίες και στην κολύμβηση

Ιδανικά για δυο από τα οκτώ ελληνικά... δελφίνια που συμμετείχαν άνοιξε και η αυλαία στα αγωνίσματα της κολύμβησης, αφού η χτεσινή πρώτη μέρα περιλάμβανε μια παρουσία και μια πρόκριση σε τελικό. Σπουδαία εμφάνιση στα 100μ. ύπτιο έκανε και ο Αρης Γρηγοριάδης που προκρίθηκε στο σημερινό τελικό και μάλιστα με την τρίτη καλύτερη επίδοση από τους 8 συμμετάσχοντες με 54.59. Εξίσου αξιόλογη ήταν η εμφάνιση του Ελληνα κολυμβητή και στα προκριματικά όπου σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με 54.51. Στα 400μ. ελεύθερο ο Σπύρος Γιαννιώτης αν και στα πρωινά προκριματικά έκανε πανελλήνιο ρεκόρ.... χρειάστηκε τη βοήθεια της τύχης για παρουσία στον τελικό. Το 3.48.67 (το προηγούμενο δικό του 3.48.77) τον έφερε 9ο στη συνολική κατάταξη. Επειδή όμως στην οκτάδα βρέθηκαν τρεις Πολωνοί, ενώ ο κανονισμός επιτρέπει μόνο σε δύο κολυμβητές από κάθε χώρα να προκρίνονται στα ημιτελικά ή στον τελικό, ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού πέρασε ως πρώτος επιλαχών. Εκεί ήταν 8ος με 3.51.40.

Αντίθετα δεν τα κατάφεραν οι Δημήτρης Μαγγανάς και Ειρήνη Καβαρνού καθώς ο πρώτος αποκλείστηκε στα 400μ. ελεύθερο τερματίζοντας 23ος με επίδοση 3.54.07 ενώ η δεύτερη αποκλείστηκε από τα ημιτελικά των 50 μέτρων πεταλούδας τερματίζοντας 18η με χρόνο 27.57. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, ο Σωτήρης Πάστρας σημείωσε ατομικό ρεκόρ με 24.52, άλλα έμεινε για τρία εκατοστά εκτός ημιτελικών, αφού κατετάγη 17ος. Παρόλα αυτά, θα έχει την ευκαιρία να ξαναπέσει στην πισίνα στο ίδιο αγώνισμα, καθώς απέσυρε τη συμμετοχή του από τα ημιτελικά ο Λιθουανός, Ρολάντας Γκιμπούτις (ήταν 15ος).

Η Στέλλα Μπούμη έφτασε κοντά στην πρόκριση στα ημιτελικά των 200μ. ύπτιο αλλά τελικά ήταν 17η (προκρίνονταν οι 16) με χρόνο 2:17.28. Ο Ρωμανός Αλυφαντής, που είχε ως σήμερα την καλύτερη φετινή επίδοση στην Ευρώπη με 1.00.74, δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στα προκριματικά των 100μ. πρόσθιο, χάνοντας την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα μετάλλιο που φαινόταν μέσα στις δυνατότητές του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ