Τρίτη 1 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ευθύνη όλων η περιφρούρηση των ΒΑΕ

«Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας. Ολοι μαζί δυναμώνουμε το συνδικάτο, οργανώνουμε τη δράση μας στους τόπους δουλιάς και στη γειτονιά, ενισχύουμε την αλληλεγγύη και την κοινή δράση με όλους τους εργαζόμενους». Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, καλώντας τους εργάτες του κλάδου να δυναμώσουν την αντίσταση στην αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης που αυτή την περίοδο εκδηλώνεται με τα σχέδια για το πετσόκομμα των ΒΑΕ, αλλά είναι γενικότερη, δεν έχει ημερομηνία λήξης.

Καταδικάζοντας την υποκρισία όσων μεθοδεύουν τη συρρίκνωση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων το Συνδικάτο σημειώνει: «Η κυβέρνηση μας εξαπατά όταν δηλώνει ότι δε θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, τη στιγμή που με την προώθηση της συγκεκριμένης τροπολογίας (σ.σ. για τα ΒΑΕ) και στη συνέχεια με τον αποχαρακτηρισμό, χιλιάδες εργαζόμενοι θα φορτωθούν στην πλάτη τους από 5 και σε ειδικές περιπτώσεις μέχρι 15 χρόνια και οι οικοδόμοι συγκεκριμένα 7 χρόνια». Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης πως εφαρμόζει το Ν.3029 του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτει και πάλι «ότι η πολιτική των κομμάτων της πλουτοκρατίας όχι μόνο δε διαφέρει, αλλά λειτουργούν και συμπληρωματικά το ένα προς το άλλο. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αξιοποιούν κάθε φορά ο ένας τo αντεργατικό οπλοστάσιο του άλλου για να εξαπολύουν τις επιθέσεις τους ενάντια στην εργατική τάξη».

Παράλληλα, το συνδικάτο καταδικάζει τη στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που όχι μόνο έχει αναδείξει την εφαρμογή του αντιδραστικού Ν. 3029 «σε στρατηγικό ζήτημα», αλλά και αναγορεύει τον «κοινωνικό διάλογο» σε βασική αρχή της ταξικής πάλης, αποδεικνύοντας πόσο επικίνδυνη γίνεται για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. «Η βελτίωση της ζωής μας περνάει μέσα απ' την αποδυνάμωση όλων αυτών που θέλουν να μας θάψουν ζωντανούς», υπογραμμίζει το Συνδικάτο, καλώντας σε πάλη για γενικότερη αλλαγή του συσχετισμού δύναμης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ