Τρίτη 1 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Ενάντια στην ασυδοσία της εργοδοσίας

Και νέα 48ωρη απεργία στις 5 και 6 Αυγούστου στους Δήμους Μελιτιαίων και Αχιλλείων

Κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας στους Δήμους Θιναλίων και Εσπερίων έδωσαν και πάλι με αξιοπρέπεια τη μάχη της υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους στην 48ωρη απεργία που πραγματοποίησαν το Σαββατοκύριακο και ανέδειξαν για άλλη μια φορά το μονόδρομο του ταξικού αγώνα που χαράζουν με το σωματείο τους και το ΠΑΜΕ.

Το Σάββατο από νωρίς το πρωί, στα πόστα του αγώνα το ταξικό σωματείο και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έδωσαν με επιτυχία τη μάχη της περιφρούρησης στο ξενοδοχείο «ΜΠΕΪΣ ΜΠΙΤΣ». Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, απέργησε παρά την επιχείρηση τρομοκράτησής τους από την εργοδοσία, η οποία κάλεσε την αστυνομία. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι απαίτησαν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται από την έναρξη της σεζόν από την εργοδοσία, πραγματοποιώντας ολιγόλεπτα και ανά διαστήματα μπλόκα στο δρόμο Ρόδα - Αχαράβη.

Στο «ΡΟΔΑ ΜΠΙΤΣ» το όργιο της εργοδοτικής τρομοκρατίας και των υποτακτικών της, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους ξενοδοχοϋπάλληλους και να αποτρέψουν τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση, περιλάμβανε πέρα από το κάλεσμα της αστυνομίας, ακόμα και «φυγάδευση» - μεταφορά των ξενοδοχοϋπαλλήλων από άλλο δρόμο, προκειμένου να αποφύγουν τους συνδικαλιστές και τους απεργούς που έδιναν τη μάχη της περιφρούρησης μπροστά στην κεντρική δίοδο που οδηγούσε προς το ξενοδοχείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά στο ξενοδοχείο έγινε με καΐκια..! Μια μέρα νωρίτερα - το πρωί του Σαββάτου - στο ίδιο ξενοδοχείο πρωτοπαλίκαρα της εργοδοσίας φωτογράφισαν και άσκησαν απειλές για απολύσεις σε εργαζόμενους που επιχείρησαν να απεργήσουν.

Απέναντι σε όλο αυτό το κλίμα τρομοκρατίας και ασυδοσίας των μεγαλοξενοδόχων, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας απαντούν και πάλι με νέα 48ωρη απεργία στις 5 και 6 Αυγούστου στους Δήμους Μελιτιαίων και Αχιλλείων. Επιμένουν στο μετερίζι του αγώνα και υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους που βάλλονται από την εργοδοσία, που την αυθαιρεσία της θρέφει η αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ