Τρίτη 1 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δεν έμαθε ... τη σφαγή των νηπίων

Ο Πιερ Βιντάλ-Νακέ, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, για το βιβλίο του «Η Ατλαντίδα, μικρή ιστορία ενός πλατωνικού μύθου»
Ο Πιερ Βιντάλ-Νακέ, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, για το βιβλίο του «Η Ατλαντίδα, μικρή ιστορία ενός πλατωνικού μύθου»
Εσβησε μια δυνατή φωνή κατά των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων του Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Ο εβραϊκής καταγωγής «υπερασπιστής όλων των αδυνάτων», κορυφαίος Γάλλος ελληνιστής, πανεπιστημιακός καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας, πολυγραφότατος συγγραφέας Πιερ Βιντάλ - Νακέ, λόγω βαρύτατου εγκεφαλικού, πέθανε τα χαράματα της Κυριακής (30/7) και έτσι δεν έμαθε το μακέλεμα του λιβανικού λαού από το Ισραήλ και για την «ηρωδιακή», μαζική σφαγή δεκάδων νηπίων και παιδιών του Λιβάνου από τις αμερικανόσταλτες υπερβόμβες του Ισραήλ, ώστε να ξαναϋψώσει τη φωνή του.

Ο 76χρονος Π. Βιντάλ - Νακέ έχασε τους γονείς του στο στρατόπεδο του Αουσβιτς. Ουδέποτε, όμως, έχασε την ορθή κρίση του. Οπως είχε καταδικάσει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους κατά του Βιετνάμ, της Αλγερίας, έτσι καταδίκασε και τη ΝΑΤΟική εισβολή στη Γιουγκοσλαβία και το Ιράκ. Υπεράσπιζε το δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού, να έχει τη δική του, ανεξάρτητη πατρίδα και κατάγγελλε την προπαγανδιστική εκμετάλλευση του Ολοκαυτώματος από το Ισραήλ, για να δικαιολογεί και να συγκαλύπτει την επεκτατική του πολιτική και τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού.

Μεταξύ των αρχαιοελληνικών ιστορικών βιβλίων του, που έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα, είναι τα εξής: «Μύθος και τραγωδία στην αρχαία Ελλάδα» (πρόκειται για σπουδαία μελέτη), «Μύθος και σκέψη στην αρχαία Ελλάδα», «Οι απαρχές της ελληνικής σκέψης», «Η ελληνική σκέψη», «Ανάμεσα στο μύθο και στην πολιτική», «Η Ατλαντίδα, μικρή ιστορία ενός πλατωνικού μύθου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ