Τρίτη 1 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Φακελωμένοι από το ... Δημοτικό

Ξεκίνησαν από τα ορφανά, το επεκτείνουν σε όλα τα ανήλικα

Ως και τα πιτσιρίκια θα φακελώνονται πλέον στο υπερδεσμωτήριο που καλείται «Ευρωπαϊκή Ενωση». H είδηση για τα νέα σχέδια της ΕΕ δημοσιεύτηκε προχτές στη βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν» (στην Ελλάδα αναπαράχθηκε αρχικά στο «Εθνος»). Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Κομισιόν προωθεί τη συλλογή δακτυλικών αποτυπωμάτων όλων των ανηλίκων που κατοικούν στο έδαφός της ΕΕ μέχρι τον Ιούνη 2009.

Προβάλλοντας την ανάγκη βελτίωσης των μέτρων ασφαλείας για την έκδοση ευρωπαϊκών διαβατηρίων, οι εκπρόσωποι των «25» σχεδιάζουν να οδηγηθούν όλα τα παιδιά της EE άνω των 12 χρόνων σε κέντρα συλλογής δακτυλικών αποτυπωμάτων, με σκοπό να δημιουργηθεί μια κοινή βάση δεδομένων. Μάλιστα, ορισμένα κράτη - μέλη, όπως η Σουηδία, φέρονται να υποστηρίζουν ότι το νέο μέτρο είναι ανεπαρκές και προτείνουν τη μείωση του ορίου ηλικίας στα έξι χρόνια, περίοδο κατά την οποία τα δάχτυλα έχουν πλέον αναπτυχθεί επαρκώς.

Καθώς αντιδράσεις εκδηλώθηκαν ήδη, το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών σε μια - μάλλον αποτυχημένη - προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, υποστήριξε ότι η συλλογή δακτυλικών αποτυπωμάτων ανηλίκων δεν πρέπει να «δαιμονοποιείται». Για να στηρίξουν το επιχείρημά τους μάλιστα, κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι το υπουργείο Εσωτερικών εφαρμόζει ήδη τη συγκεκριμένη πρακτική σε παιδιά μέχρι και 5 χρόνων, τα οποία φιλοξενούνται σε ορφανοτροφεία.

Επειδή ίσως η δικαιολογία με τα νέα, ευρωενωσιακά, ψηφιακά - έτσι κι αλλιώς οργουελικά - διαβατήρια δεν ακούγεται εύηχα, οι αρχές βρήκαν κι άλλη δικαιολογία. Οτι τα αποτυπώματα των παιδιών αποτρέπουν την εκμετάλλευσή τους από οικογένειες που υποστηρίζουν ότι τα έχουν αναλάβει, με σκοπό να εισπράξουν επιδόματα (σ.σ: τσ, τσ! συμβαίνουν κι αυτά στον ονειρεμένο κόσμο που μας εξασφάλισαν;).

Σημειώστε ότι οι βομβιστικές επιθέσεις στη Μαδρίτη έδωσαν την ευκαιρία στους «25» να αποφασίσουν τη δημιουργία μιας κεντρικής βάσης δεδομένων, με τα στοιχεία όλων των υπηκόων της ΕΕ, στην οποία θα έχουν πρόσβαση όλα τα κράτη - μέλη. Παράλληλα, στρώνουν το χαλί προκειμένου και μυστικές υπηρεσίες τρίτων χωρών, όπως αυτές των HΠA, να έχουν - ανοιχτά και νομότυπα - πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ