Τρίτη 1 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
5ος ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Κινδυνεύει με έξωση

Εξωση στον 5ο παιδικό σταθμό δήμου Νίκαιας επιχείρησε να κάνει χτες, τελευταία μέρα λειτουργίας του, η ιδιοκτήτρια του κτιρίου, σύμφωνα με δικαστική απόφαση, ενώ - όπως αναφέρουν πληροφορίες - το ίδιο επιχειρεί να κάνει και σε άλλους επαγγελματικούς χώρους, που στεγάζονται στο ίδιο κτίριο. Μάλιστα, στο χώρο έκανε την εμφάνισή της και η αστυνομία προκειμένου να εκτελέσει την απόφαση.

Στο πλευρό των γονιών που συγκεντρώθηκαν έξω από τον παιδικό σταθμό βρέθηκε ομάδα δημοτικών συμβούλων και υποψηφίων της «Δημοκρατικής Ενότητας Νίκαιας» με επικεφαλής τον δήμαρχο, Στέλιο Μπενετάτο, οι υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣ, Μιχάλης Νουφαρίτσης και Κάτια Κρόκου και η Βέρα Νικολαΐδου βουλευτής του ΚΚΕ, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των 100 παιδιών που φιλοξενούνται στον παιδικό σταθμό να παραμείνουν εκεί και τον επόμενο χρόνο. Η Β. Νικολαΐδου μάλιστα μπροστά στους γονείς, με μια συμβολική κίνηση, άλλαξε την κλειδαριά του παιδικού σταθμού για να μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του και απευθυνόμενη στους συγκεντρωμένους τόνισε ότι είναι απαράδεκτο τη στιγμή που σφάζονται παιδιά στο Λίβανο και οι κρατούντες δηλώνουν τη λύπη τους, να διαλύεται ένας χώρος που στεγάζει παιδιά.

Οπως τόνισαν οι μητέρες που τα παιδιά τους φιλοξενούνται στον 5ο παιδικό σταθμό, με το περιστατικό αυτό, αναδεικνύεται η ανάγκη οι παιδικοί σταθμοί, η προσχολική αγωγή και η παιδεία γενικότερα να είναι στην ευθύνη του κράτους και να παρέχονται ενιαία και δωρεάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ