Τρίτη 1 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιμένει στις «ίσες αποστάσεις» από το έγκλημα

Αποφεύγοντας να καταδικάσει ανοιχτά τη συνεχιζόμενη ισραηλινή θηριωδία σε βάρος του λιβανικού λαού και φροντίζοντας επιμελώς να μην αναφερθεί ονομαστικά στους υπαίτιους της σφαγής εκατοντάδων αμάχων, η υπουργός Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη, με δηλώσεις μετά τη χτεσινή της συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, ανέφερε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να στείλει μήνυμα «προς τους εμπλεκόμενους»(!!), για «να υπάρξει τέλος των εχθροπραξιών»...

Μην κάνοντας διαχωρισμό «θύτη» και «θύματος» η υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο χτες για...«εμπλεκόμενους». Η ίδια αναφερόμενη στην προχτεσινή δολοφονία δεκάδων αμάχων στην Κάνα, μίλησε για «εικόνες που δεν ανέχονται», χωρίς φυσικά σε καμιά αποστροφή του λόγου της, να ψελλίσει ότι είναι αποτέλεσμα της βάρβαρης επίθεσης του Ισραήλ.

Η Ντ. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει κανένα δημιουργικό βήμα, εάν δε σταματήσουν να σκοτώνονται άμαχοι», ισχυρίστηκε ότι «η Ελλάδα, για άλλη μια φορά, θέλει να ζητήσει την άμεση κατάπαυση του πυρός», αλλά την ίδια στιγμή φρόντισε για μια ακόμη φορά να ταυτιστεί με τους στόχους των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και του Ισραήλ, δηλώνοντας ότι πρέπει να υπάρξει μια «προσπάθεια για μόνιμη ειρήνη στην περιοχή»... Μια «μόνιμη ειρήνη» που περνάει μέσα από ένα σχέδιο για την οικοδόμηση μιας «Νέας Μέσης Ανατολής», δηλαδή την αλλαγή των σημερινών συνόρων και την επιβολή των όρων του Ισραήλ και των ΗΠΑ στην περιοχή.

Βέβαια την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών για την περιοχή, η υπουργός Εξωτερικών επιχείρησε να ρίξει στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού και πρόβαλε τη συμβολή της Ελλάδας στην αποστολή «ανθρωπιστικής βοήθειας». Μετέχουμε, δήλωσε η Ντ. Μπακογιάννη, «στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπου θα παρθούν κάποιες αποφάσεις και για την ανθρωπιστική βοήθεια». Μάλιστα η ίδια κάλεσε «όλους τους φορείς, τις εταιρείες, τους ιδιώτες» να συνεισφέρουν, προσθέτοντας ότι «το υπουργείο Εξωτερικών θα ξεκινήσει μια προσπάθεια συντονισμού της μεγαλύτερης δυνατής ανθρωπιστικής βοήθειας που πρέπει να πάει στο Λίβανο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ