Τρίτη 1 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στο δρόμο για το δίκιο των λαών

Το συνεχιζόμενο έγκλημα του Ισραήλ κατά του Λιβανέζικου και Παλαιστινιακού λαού, με την ανοιχτή στήριξη όλων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, εξοργίζει πλέον τον κάθε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο. Αποκορύφωμα έως τώρα, το αποτρόπαιο έγκλημα που έστειλε στο θάνατο 23 γυναίκες και 37 παιδιά στη μαρτυρική πόλη Κάνα. Από την αρχή του βάρβαρου πολέμου, οι νεκροί μπορεί να έχουν ξεπεράσει τους 1.000, αφού τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν ακόμα πλησιάσει σε περιοχές που είναι υπό συνεχή βομβαρδισμό, με το 40% να είναι μικρά παιδιά. Η πραγματικότητα αυτή διαμορφώνεται με πρόσχημα την απελευθέρωση των 2 Ισραηλινών στρατιωτών αιχμαλώτων της «Χεζμπολάχ» στο Λίβανο και του ενός στην Παλαιστίνη, ενώ αποκαλύπτει, για άλλη μια φορά, πως ο ιμπεριαλισμός είναι αδίσταχτος και ματοβαμμένος. Δείχνει, ταυτόχρονα, την υποκρισία της λεγόμενης «διεθνούς κοινότητας». Δηλαδή, των ισχυρών καπιταλιστικών κρατών που έχουν βάλει το Ισραήλ να κάνει τη βρώμικη δουλιά, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά τους για την «ευρεία Μέση Ανατολή», με την προσχεδιασμένη επίθεση.

Ξεπερνάει κάθε όριο η υποκρισία τους, μαζί και της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και του ΠΑΣΟΚ, που δήθεν στο όνομα του ανθρωπισμού βάζουν στο ίδιο τσουβάλι θύτη και θύμα, κάνοντας γενικά και αόριστα λόγο για μια κατάπαυση του πυρός, εκφράζοντας τάχα τη θλίψη τους για την τραγωδία στην οποία καταδικάζουν το λιβανέζικο και τους λαούς της περιοχής. Γι' αυτό σήμερα που δολοφονούνται απροσχημάτιστα λαοί και ισοπεδώνονται χώρες δε χωράνε μισόλογα. Αυτό που απαιτείται είναι να μπει φρένο στην κρατική τρομοκρατία του Ισραήλ και των ιμπεριαλιστών που τη στηρίζουν και να υποχρεωθεί να σταματήσει τις δολοφονικές επιθέσεις κατά του λαού του Λιβάνου χωρίς όρους.

Πρωταρχική σημασία αποχτάει, λοιπόν, η κινητοποίηση των λαϊκών κινημάτων σε όλον τον κόσμο. Στη χώρα μας, το ΚΚΕ έχει καλέσει το λαό να βγει στο δρόμο καταδικάζοντας τους αδίσταχτους δολοφόνους των λαών. Το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και την Ειρήνη, η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», οι αγωνιστικές δημοτικές κινήσεις διοργανώνουν σήμερα νέα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Παρά τις δυσκολίες της εποχής, πρέπει ο καθένας και η καθεμιά μας να μη λείψουμε από το νέο προσκλητήριο. Δεν πρόκειται μόνο για έκφραση αλληλεγγύης στους βασανισμένους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης. Είναι αγώνας ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιβολή, αγώνας για τη νίκη της ζωής.

Ο αγώνας αυτός είναι δικός μας αγώνας. Του κάθε καλοπροαίρετου ανθρώπου που αγανακτεί, αλλά για να πιάσει τόπο η αγανάκτηση πρέπει να εκφραστεί στην πράξη με την αντιιμπεριαλιστική πάλη. Το «όχι στον ιμπεριαλισμό», η καταδίκη των πολιτικών δυνάμεων στη χώρα μας που εξισώνουν το θύτη με το θύμα, είναι ζήτημα ζωής για το παρόν αλλά κυρίως για το μέλλον. Η λαϊκή κατακραυγή ενάντια στο Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ πρέπει, επιβάλλεται να δυναμώσει. Το κίνημα αλληλεγγύης πρέπει να έχει έναν και μόνο στόχο, το σταμάτημα της ισραηλινής επίθεσης και κατοχής, την υπεράσπιση του δικαιώματος του λαού του Λιβάνου και της Παλαιστίνης να καθορίζουν οι ίδιοι την τύχη τους και να ζουν σε μια ελεύθερη πατρίδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ