Τρίτη 1 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Περιοδεία στελεχών σε Αν. Μακεδονία - Θράκη

Περιοδεία στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, πραγματοποίησε πρόσφατα κλιμάκιο στελεχών και υποψηφίων του ΔΗΚΚΙ, στις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Οπως τονίστηκε, η ενίσχυση των ψηφοδελτίων της πολιτικής συνεργασίας, αποτελεί επένδυση για το ριζοσπαστικό πόλο.

Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τους Π. Μαντά, συντονιστή της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ, Γ. Μποτρότσο, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και υποψήφιο υπερνομάρχη Εβρου-Κομοτηνής, Κ. Μουλά, στέλεχος του κόμματος και υποψήφιο νομάρχη Θράκης καθώς και τον Γ. Παπαδόπουλο, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Σε συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη, ο Π. Μαντάς σημείωσε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Αποδεικνύεται πως η υποψηφιότητα της κ. Καραχασάν στην Ξάνθη, που παρουσιάστηκε σαν να "ήρθε από το πουθενά", δεν έχει καμιά σχέση με υπαρκτά κοινωνικά προβλήματα της περιοχής. Η κ. Καραχασάν - παρότι είναι λαλίστατη - αποφεύγει επιμελώς μέχρι τώρα να τοποθετηθεί στο κεφαλαιώδες θέμα της μη αλλαγής των συνόρων, που σχεδιάζει η Νέα Τάξη για την περιοχή».

Επιπλέον, έκανε εκτενή αναφορά στις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή: «Η επιχείρηση για τη λεγόμενη νέα Μέση Ανατολή αποτελεί ένα νέο πόλεμο των ΗΠΑ, με σκοπό να διευθετηθούν "ανοιχτές εκκρεμότητες" πριν από το μεγάλο χτύπημα στο Ιράν. Η αναγνώριση, για πρώτη φορά από την ΕΕ του "δικαιώματος αυτοάμυνας" στο κράτος - τρομοκράτη του Ισραήλ, υπογράφει τη συμφωνία ΗΠΑ-Βρυξελλών στα πλαίσια της Νέας Τάξης».

Από την πλευρά του ο Γ. Μποτρότσος, επισήμανε: «Με την καταγραφή στην κάλπη ενός ρεύματος καταδίκης της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, και την αποφασιστική ενίσχυση των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, θα δοθεί η ανάσα προοπτικής που χρειάζεται, τόσο το λαϊκό κίνημα, όσο και η υπόθεση της ανάδειξης ενός ισχυρού ριζοσπαστικού πόλου στην κεντρική πολιτική σκηνή».

Τέλος, ο Κ. Μουλάς, ανέφερε ότι «η Περιφέρεια της χώρας και η Αγροτική Παραγωγή είναι τα μεγαλύτερα θύματα του νεοφιλελεύθερου δικομματισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ