Παρασκευή 7 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οικτρή διάψευση

Τις προάλλες, δυο τρείς μέρες πριν τον καύσωνα, έδιναν διαβεβαιώσεις γεμάτοι σιγουριά, για την ικανότητα της ΔΕΗ, να ανταποκριθεί στις αναπόφευκτα αυξημένες απαιτήσεις της κατανάλωσης. Για τους αρμόδιους της ΔΕΗ μιλάμε και τους πολιτικούς τους προϊσταμένους. Η πραγματικότητα, όμως, τους διέψευσε, πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρίς. Προχθές, ένα μεγάλο μέρος της πρωτεύουσας έμεινε χωρίς ρεύμα, για αρκετές ώρες και, μάλιστα, στις ώρες της μεσημεριανής, μεγάλης ζέστης. Χθες, παρουσιάστηκαν και πάλι ανάλογα προβλήματα σε τμήματα της πρωτεύουσας, όπως και σε κάποιες περιοχές της περιφέρειας.

Και τι βρήκαν, να πουν οι αρμόδιοι; Οταν σκόρπιζαν διαβεβαιώσεις -λένε τώρα- εννοούσαν πως δεν υπάρχει περίπτωση μπλακ άουτ (!), επιχειρώντας, ταυτόχρονα, να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες πίσω απο την πράγματι, γεμάτη αυτοθυσία δουλειά των συνεργείων της ΔΕΗ, που δούλευαν ασταμάτητα και κάτω απο δύσκολες συνθήκες, για την αποκατάσταση των βλαβών.

Μη ματαιοπονείτε, κύριοι. Ξέρουμε πολύ καλά, ότι όσο περισσότερο κυριαρχούν οι λογικές της αγοράς, του κέρδους και των «ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων», τόσο θα μεγαλώνουν τα προβλήματα, ακόμη και στις μεγάλες, δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Αναλογιζόμαστε μόνο, τι μας περιμένει, άραγε, όταν θα προχωρήσει παραπέρα η πολιτική του ξεπουλήματος ή εάν κάνει ακόμη μεγαλύτερη ζέστη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ