Τετάρτη 2 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φωτογραφικές διαδρομές

Φωτογραφία του Willy Ronis
Φωτογραφία του Willy Ronis
Στο Καρλόβασι Σάμου (έως 9/8) και στο Πυθαγόρειο (11 έως 18/8), θα παρουσιαστεί η έκθεση φωτογραφίας του Μανώλη Κουπέ - Καλομοίρη, δισέγγονου του Μ. Καλομοίρη, με θέμα: «Σάμος, ένα φωτογραφικό ταξίδι». Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 10ου Φεστιβάλ «Μανώλης Καλομοίρης», που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο νησί.

Μετά την Κατερίνη, τη Θεσσαλονίκη και την Καρδίτσα, η έκθεση «Φωτογραφικές διατυπώσεις», των μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας, παρουσιάζεται (έως 13/8) στο «Σινέ Ορφέας», (Αρτέμονος 9 και Ιππάρχου, Ν. Κόσμος). Στην έκθεση, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «2ου Διεθνούς Καλοκαιρινού Μήνα Φωτογραφίας», συμμετέχουν οι: Κατσάκος Ανδρέας, Κυρατζούλης Ιωάννης, Μάντζιαρης Κωνσταντίνος, Μπαρμπή Χριστίνα, Μπατάλας Γρηγόρης, Νατσιούλης Φώτης, Πάλλης Δημήτριος, Παπανδρέου Θωμάς, Παπαστεργίου Δημήτριος, Στάμου Βάγια και Φιωτάκης Γιώργος. Ο επόμενος σταθμός θα είναι στο Δημοτικό Θέατρο του Τυρνάβου (15 έως 22/9).

Εγκαινιάζεται στις 12/8 στο Ριζάρειο Εκθεσιακό Κέντρο Μονοδενδρίου έκθεση φωτογραφίας του Willy Ronis, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ο «φωτογράφος του Παρισιού». Ο 96χρονος, πλέον, «βηματιστής του λαϊκού Παρισιού», ο «εραστής» των δρόμων του, των μικρών μαγαζιών, των λαϊκών μπαρ, των απλών ανθρώπων και των παλαιών επαγγελμάτων, παρουσιάζει στη χώρα μας αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες της μακρόχρονης φωτογραφικής του πορείας. Ξεχωριστή θέση στην έκθεση έχουν οι φωτογραφίες από τα ταξίδια του στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ