Πέμπτη 3 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Προάγγελος περικοπών στην περίθαλψη

Περικοπές στις παρεχόμενες υπηρεσίες απ' τα νοσοκομεία του ΙΚΑ στα πλαίσια της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ προοιωνίζεται ο ισχυρισμός του υπουργού Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη πως οι δαπάνες είναι αρκετά μεγάλες στα πέντε νοσοκομεία του Ιδρύματος και έκανε εξαγγελίες για εξορθολογισμό τους.

Τα παραπάνω υποστήριξε ο υπουργός κατά τη χτεσινή συνάντησή του με την ηγεσία της Ομοσπονδίας Υγειονομικών Υπαλλήλων του ΙΚΑ (ΠΟΥΓΥΙΚΑ), όταν - σύμφωνα με πληροφορίες - οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας έθεσαν θέμα για τη «συγχώνευση και την ορθολογική λειτουργία των τεσσάρων νοσοκομείων στην Αθήνα» που είχε ανακοινώσει ο Σάββας Τσιτουρίδης μετά την επίσκεψη εργασίας στο ΙΚΑ στις 24.7.2007. Ο υπουργός Απασχόλησης αυτή τη φορά προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις, μιλώντας - αντί για συγχώνευση - για ορθολογική αξιοποίηση των κλινών με βάση τα πορίσματα της μελέτης που έχει αναλάβει να συντάξει το ΙΚΑ για τα νοσοκομεία του (τέσσερα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη).

Στη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έγινε συζήτηση για τη λεγόμενη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που απ' όσα είπε ο υπουργός Απασχόλησης τελικά περιορίζεται σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα στην Πολυκλινική - η οποία, σημειωτέον, λειτουργεί και με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια. Μετά τη συνάντηση ο Σάββας Τσιτουρίδης μίλησε για πολιτικές με τις οποίες θα «μπορέσουμε κατά τρόπο ορθολογικότερο να βελτιώνουμε συνεχώς τις υπηρεσίες προς όλους τους Ελληνες» και υποστήριξε ότι καλύπτεται το 95% των θέσεων των υγειονομικών υπαλλήλων με την πρόσληψη 1.700 μόνιμων υγειονομικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ