Πέμπτη 3 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΒ
Ορέγεται τα αποθεματικά των ταμείων

Να βάλουν ακόμα περισσότερα από τα αποθεματικά των ταμείων στο χέρι ζητάνε οι βιομήχανοι, ενώ ταυτόχρονα ορέγονται και τα αποθεματικά άλλων οργανισμών, όπως του ΟΑΕΔ. Με ανακοίνωσή του, ο ΣΕΒ κάνει λόγο για «υπερβολικό συντηρητισμό που διέπει την επενδυτική πολιτική των Οργανώσεων αυτών μέχρι σήμερα, που στηρίζεται σε παρωχημένα δεδομένα προηγούμενων δεκαετιών και στέκεται παθητικά απέναντι στο δυναμισμό της σύγχρονης οικονομίας...». Προφανώς οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες δε χόρτασαν που για δεκαετίες «αξιοποιούσαν» τα αποθεματικά των ταμείων που άτοκα λίμναζαν. Ούτε μένουν ευχαριστημένοι με το σημερινό καθεστώς όπου ένα μεγάλο μέρος των αποθεματικών μέσω του χρηματιστηρίου καταλήγουν να χρηματοδοτούν τις επιχειρήσεις τους. Θέλουν ακόμα περισσότερα.

Ετσι προτείνουν η διαχείριση των αποθεματικών να περάσει σε «εξειδικευμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα», γιατί όπως λένε μια «τέτοια εξέλιξη θα συνεισέφερε θετικά και στην ευρύτερη ανάπτυξη της χώρας». Οπου, βέβαια, ως «χώρα» εννοούν τα δικά τους συμφέροντα. Ταυτόχρονα, ο ΣΕΒ αξιώνει το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τα αποθεματικά των ταμείων να διευρυνθεί και στον ΟΑΕΔ, αλλά και σε άλλους Οργανισμούς που υπάρχουν και λειτουργούν με τις εισφορές των εργαζομένων.

Στις αξιώσεις του ΣΕΒ έσπευσε να συμμορφωθεί ο υπουργός Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του υποστήριξε πως «πρέπει να εκσυγχρονιστεί το θεσμικό πλαίσιο. Εμείς θέλουμε ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο θα αντιμετωπίζει συνολικά τα θέματα αξιοποίησης και της κινητής και της ακίνητης περιουσίας». Κάνοντας έτσι σαφές ότι κυβέρνηση και μεγάλο κεφάλαιο χέρι - χέρι επιδιώκουν να κάνουν «ανάπτυξη» και μπίζνες με τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ακόμα πιο επικίνδυνο για τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων (2007-06-08 00:00:00.0)
Τζάμπα εργατικά χέρια (2003-08-28 00:00:00.0)
Οι... προκλήσεις (2003-03-04 00:00:00.0)
Τρώγοντας τους άνοιξε η όρεξη (2002-07-17 00:00:00.0)
Πανστρατιά για την ασφάλιση (1997-05-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ