Παρασκευή 4 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση αλληλεγγύης

Τις μέρες αυτές κλείνουν 61 χρόνια από μια μαύρη για την ανθρωπότητα επέτειο: Από τη ρίψη δύο ατομικών βομβών από τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές στις πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι της Ιαπωνίας και ενώ ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος είχε ήδη λήξει. Ηταν, δηλαδή, βόμβες που δεν έκριναν την έκβαση του πολέμου, ρίχτηκαν όμως αφενός με στόχο την ΕΣΣΔ, αφετέρου για να δείξουν ότι είναι η ισχυρή ιμπεριαλιστική δύναμη, στην οποία, λόγω του τρομερού όπλου, δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί. Να τρομοκρατήσουν τους λαούς που, μετά τις εκατόμβες των νεκρών που έδωσαν στον πόλεμο, ονειρεύονταν έναν άλλο δρόμο για το μέλλον τους, αντίθετο από τον καπιταλιστικό δρόμο που μόνο ανηλεή εκμετάλλευση και φονικούς πολέμους είχε να τους προσφέρει.

Η φετινή επέτειος έρχεται σε μια περίοδο όπου γράφεται μια, επίσης μαύρη, σελίδα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Οι ιμπεριαλιστές, με μπροστάρη το μακρύ τους χέρι στην Αν. Μεσόγειο, το Ισραήλ, ματοκυλούν τους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου για να προωθήσουν τα σχέδιά τους για τη «Νέα Μέση Ανατολή» και να ικανοποιήσουν τα οικονομικά συμφέροντα μιας χούφτας πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Εδώ και 23 μέρες που κρατά η εγκληματική ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Λίβανο, το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, για να ακουστεί στεντόρεια η φωνή της διαμαρτυρίας και της αγανάκτησης για τις θηριωδίες των Ισραηλινών και η φωνή της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης στους δοκιμαζόμενους λαούς και τους μαχητές τους.

Την ερχόμενη Τρίτη, οι επετειακές εκδηλώσεις για τη μαύρη επέτειο των Χιροσίμα και Ναγκασάκι - που ήδη προγραμματίζονται από αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις, ταξικά εργατικά συνδικάτα και αγωνιστικές κινήσεις συνεργασίας στην Αυτοδιοίκηση - πρέπει να μετατραπούν σε βουερά ποτάμια που να καταγγέλλουν τα σημερινά εγκλήματα των ιμπεριαλιστών και να απαιτούν:

  • Να σταματήσει αμέσως το ιμπεριαλιστικό έγκλημα του Ισραήλ κατά των λαών της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, που συντελείται με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  • Να απελευθερωθούν οι Παλαιστίνιοι και Λιβανέζοι κρατούμενοι από τις φυλακές του Ισραήλ.
  • Να αποκτήσουν οι Παλαιστίνιοι το δικό τους κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
  • Καμιά συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων σε όποια - δήθεν ειρηνευτική και στην πραγματικότητα κατασταλτική και κατοχική - διεθνή στρατιωτική δύναμη μεταβεί στην περιοχή, από οποιονδήποτε και αν αποφασιστεί.
  • Να μην υπάρξει καμία, οποιασδήποτε φύσης, εμπλοκή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο ενάντια σε οποιονδήποτε λαό. Να σταματήσει άμεσα η συμμετοχή της χώρας μας στις δήθεν ειρηνευτικές αποστολές που βρίσκονται σε εξέλιξη και να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες στρατιώτες από το Αφγανιστάν και τις χώρες των Βαλκανίων.

Η συμμετοχή όλων μας στην εκδήλωση στην Ακρόπολη και την πορεία, στη συνέχεια, στα Γραφεία της ΕΕ στο Σύνταγμα, που διοργανώνεται την Τρίτη, 8 Αυγούστου, στις 7.30μ.μ., αλλά και σε ανάλογες εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Η συνέχιση με ακόμα μεγαλύτερη ένταση του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα και της αλληλεγγύης στους λαούς που δολοφονούνται από τους ιμπεριαλιστές είναι το χρέος όλων μας και η καλύτερη τιμή στα θύματα του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος που έλαβε χώρα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι πριν από 61 χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ