Τρίτη 8 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Channel 9»
Συνεχίζεται το ... σίριαλ

Συνεχίζεται το σίριαλ για το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού «Channel 9 » καθώς και των εργαζομένων του. Την περασμένη Παρασκευή ανακοινώθηκε με ένα ...ανυπόγραφο κείμενο ότι η λειτουργία του σταθμού αναστέλλεται και ότι οι δημοσιογράφοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα από τις 11 του Αυγούστου.

Το γεγονός καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί του σταθμού σε ανακοίνωσή τους σημειώνοντας ότι την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του ΔΣ του σταθμού, Γ. Ρόρρης, αρνείται να υπογράψει την ανακοίνωση για αναστολή λειτουργίας του σταθμού. Αντί αυτού υποστηρίζει ότι θα ειδοποιηθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στις 31 του Αυγούστου, τότε δηλαδή που τους έχει καλέσει.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι του σταθμού στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι η Εκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων θα πραγματοποιηθεί στις 8 του Σεπτέμβρη όπου «θα αποφασιστεί η εκκαθάριση». «Γιατί μετά από ένα μήνα; Γιατί βγάζει πρόγραμμα κονσέρβα αντί για μαύρο;», είναι τα ερωτήματα που απευθύνουν. «Την ίδια ώρα παρέτειναν την υπογραφή της "εθελούσιας εξόδου" με μπόνους για μία ακόμη εβδομάδα για να μην "αδικήσουν" όσους είναι αδειούχοι. Δεν είναι περίεργο για ένα σταθμό που κλείνει;», τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Συγχρόνως, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας έχει συγκαλέσει τριμερή συνάντηση για αύριο, Τετάρτη 9 του Αυγούστου, όπου και θα βρίσκονται η ΕΣΗΕΑ, η ΕΠΗΕΑ, η ΕΤΙΤΑ καθώς και εκπρόσωποι της επιχείρησης.

Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία του τηλεοπτικού σταθμού έχει ήδη προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων και μέσω της «εθελούσιας εξόδου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ