Τρίτη 8 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
Θετικό ξεκίνημα

Με το... καλημέρα του 19ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου που διεξάγεται στο Γκέτεμποργκ η Φανή Χαλκιά έδειξε τα «δόντια» της. Χωρίς να ...ιδρώσει, η χρυσή Ολυμπιονίκης της Αθήνας τερμάτισε πρώτη στη δεύτερη προκριματική σειρά με χρόνο 55.42 και προκρίθηκε στα ημιτελικά των 400 μ. με εμπόδια. Ας σημειωθεί μάλιστα ότι η Ελληνίδα αθλήτρια προσφάτως είχε ταλαιπωρηθεί από ένα πρόβλημα στο μετατάρσιο. «Είμαι χαρούμενη που είμαι πάλι πίσω. Θέλω να περάσω μέχρι τον τελικό της Τετάρτης και βλέπουμε. Είναι λογικό να έχω άγχος. Ομως, θεωρώ ότι το άγχος μου είναι δημιουργικό. Μπήκαμε στο χορό και θα χορέψουμε», τόνισε στις δηλώσεις της η Χαλκιά. Τη διπλή εκπροσώπηση στο αγώνισμα για την ελληνική αποστολή συμπλήρωσε η Χριστίνα Χατζή, η οποία με επίδοση 56.80 τερμάτισε τέταρτη στην πρώτη προκριματική σειρά και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του αγωνίσματος που θα διεξαχθούν σήμερα.

Πάντως, η πρεμιέρα του φετινού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είχε και μια ευχάριστη έκπληξη για την Ελλάδα. Στα 400 μ. ανδρών ο Δημήτρης Ρέγας προκρίθηκε στον ημιτελικό τερματίζοντας 2ος στην προκριματική του σειρά με χρόνο 45.81 (46.22 το προηγούμενο ρεκόρ του). Εκεί, ωστόσο, δε θα βρίσκονται οι άλλοι δύο Ελληνες που μετείχαν στα προκριματικά των 400 μέτρων. Ο Δημήτρης Γράβαλος κατέλαβε την έκτη θέση στην 1η προκριματική σειρά με 46.68 και ο Παντελής Μελαχροινούδης κατατάχτηκε έβδομος στη 2η προκριματική σειρά με 47.22, την ώρα που το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς έπαιρναν οι τρεις πρώτοι από τις τέσσερις σειρές, καθώς και οι τέσσερις καλύτεροι χρόνοι.

Ανετα πέρασε στον τελικό η Χαλκιά

Eurokinissi

Ανετα πέρασε στον τελικό η Χαλκιά
Ο χορός των προκρίσεων είχε ανοίξει νωρίς νωρίς για τους Ελληνες αθλητές-τριες αφού η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου αν και αγωνιζόμενη με πυρετό προκρίθηκε στον τελικό της σφυροβολίας. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετείχε στο α΄ προκριματικό γκρουπ του αγωνίσματος και κατέλαβε την έκτη θέση με βολή στα 66,81 μέτρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το όριο πρόκρισης στον τελικό ήταν τα 70 μέτρα και η Παπαγεωργίου πήρε το «εισιτήριο» με τη 12η καλύτερη επίδοση. Κορυφαία στον προκριματικό της σφαιροβολίας των γυναικών ήταν η Ρωσίδα Τατιάνα Λισένκο, η οποία με βολή στα 73,23 μέτρα στο β΄ προκριματικό γκρουπ σημείωσε νέο ρεκόρ αγώνων.

Αργά το απόγευμα εξασφάλισαν την πρόκριση στον τελικό του μήκους και οι Τσάτουμας, Νούσιος με επιδόσεις 8.09 και 7.97 αντίστοιχα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ