Τετάρτη 10 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Ελληνογαλλικές κόντρες

Εκτός έδρας αγωνίζονται Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, με Βιλερμπάν και Σολέ αντίστοιχα

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δοκιμάζονται σήμερα στη Γαλλία
Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δοκιμάζονται σήμερα στη Γαλλία
Ελληνογαλλικές κόντρες περιλαμβάνει η σημερινή 7η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα, αφού τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο ΠΑΟΚ αγωνίζονται στη Γαλλία με αντιπάλους τη Βιλερμπάν (21.30 ΑΛΦΑ) και τη Σολέ αντίστοιχα. Και τα δυο παιχνίδια είναι κρίσιμα για τους δυο εκπροσώπους μας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και φυσικά η νίκη αποτελεί μονόδρομο.

Αμυνα, άμυνα, άμυνα...

Να σταματήσει το «φαρμακερό» περιφερειακό σουτ των Γάλλων θα προσπαθήσει σήμερα ο Ολυμπιακός και για να συμβεί αυτό ο Γιάννης Ιωαννίδης είναι απόλυτος: «Ολα ξεκινούν από την άμυνα. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να μην κάνουμε λάθη, ώστε να περιορίσουμε τους αντίπαλους περιφερειακούς. Η Βιλερμπάν παρουσιάζεται ιδιαίτερα δυνατή στην έδρα της και τρέχει στον αιφνιδιασμό. Αρα λοιπόν θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην άμυνα και να έχουμε γρήγορες επιλογές», τόνισε ο Ελληνας τεχνικός. Οσον αφορά στο ιατρικό δελτίο, για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό είναι λευκό, αφού και ο Κρις Μόρις συμπεριλήφθηκε στην αποστολή.

Οσον αφορά τους Γάλλους, το «βαρύ πυροβολικό» τους αποτελεί ένας παλιός γνώριμος των Ελλήνων φιλάθλων, ο Μάρλον Μάξεϊ, που άμα βρεθεί σε θέση... βολής δύσκολα σταματιέται. Στη βαθμολογία η Βιλερμπάν ισοβαθμεί στην πρώτη θέση, παρέα με τον Ολυμπιακό και τη Μακαμπί. Ετσι λοιπόν η νίκη των «ερυθρολεύκων» θα είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμη, εάν επιτευχθεί.

Πρόβλημα νοοτροπίας

Με τη νοοτροπία που έχουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ σε ορισμένα παιχνίδια, τα έβαλε ο Πέταρ Σκάνσι, λίγο πριν την κρίσιμη αναμέτρηση με τη Σολέ. Στο «Δικέφαλο» ελπίζουν ότι επιτέλους θα σπάσει η δυσμενής παράδοση που τους θέλει να γυρίζουν από τα εκτός Ελλάδας παιχνίδια πάντα ηττημένοι.

«Η Σολέ είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, παίζει συγκεκριμένο στιλ μπάσκετ και για αυτό το λόγο χρειάζεται να έχουμε μεγάλη αυτοσυγκέντρωση στο παιχνίδι και πιστεύω ότι σημαντικό ρόλο θα παίξει ο έλεγχος των ριμπάουντ. Δεν πρέπει να δώσουμε στους αντιπάλους μας την ευκαιρία να τρέξουν και να πετύχουν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό», τόνισε ο Κροάτης τεχνικός. Από την αποστολή αποκλείστηκαν οι Μπάνε Πρέλεβιτς και ο Σωτήρης Νικολαΐδης.

Με στόχο το απόλυτο στο Κόρατς

Με στόχο τη νίκη που θα τους διατηρήσει στην κορυφή της βαθμολογίας των ομίλων τους ρίχνονται στη μάχη του Κυπέλλου Κόρατς σήμερα και οι τέσσερις ελληνικές ομάδες που εκπροσωπούν τη χώρα μας στη διοργάνωση. Το Περιστέρι θα υποδεχτεί την τουρκική Ανκαρα (18.30 ΕΤ-1) με την οποία ισοβαθμεί στην πρώτη θέση, με 7 βαθμούς, και με νίκη θα μείνει μόνο του στην κορυφή. Το Μαρούσι φιλοξενεί στην Καισαριανή τη Σπάρτα Πράγας και φυσικά δε γίνεται λόγος για απώλεια βαθμών, αφού μόνο έτσι θα διατηρήσει την πρώτη θέση. Στη Λουμπλιάνα με αντίπαλο την αδύναμη Σλόβαν θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της η Νήαρ Ηστ, που με νίκη «καθαρίζει» την πρόκριση στην επόμενη φάση. Τέλος, εύκολο έργο αναμένεται να έχει ο Αρης στην Κύπρο, με αντίπαλο τον Απόλλωνα Λεμεσού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ