Παρασκευή 7 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
Επιλογές
Της πόλης «ταξιδιώτες»
Αλ Ντι Μέολα - Γιώργος Νταλάρας στο Λυκαβηττό
Αλ Ντι Μέολα - Γιώργος Νταλάρας στο Λυκαβηττό
  • Δυνατές φωνές, υπόκωφες «εκρήξεις», αιφνιδιαστικά ξεσπάσματα... στην αυριανή (9 μ.μ.) συναυλία των «Ακτιβ Μέμπερ», στο Θέατρο Πέτρας. Μαζί με το γνωστό σχήμα που δραστηριοποιείται στο χιπ - χοπ παρουσιάζονται οι «Sadhazinia», «Brigada» και «Βαβυλώνα». Μια ξεχωριστή βραδιά, με τραγούδια, τα οποία αποκαλύπτουν ένα ευρύ φάσμα μουσικών τάσεων και αποχρώσεων, αλλά, που, παρ' όλα αυτά, αποτελούν όλα εκφάνσεις του μουσικού ιδιώματος, που οι ίδιοι οι «Ακτιβ Μέμπερ» ονομάζουν LOW BAP.
  • Με ένα μουσικό «ταξίδι» στην Καραϊβική από το συγκρότημα «Grupo Candela» και τους χορευτές Λ. Γκομέζ και Γ. Κρουζ, ξεκινούν σήμερα (9 μ.μ.), στο Θέατρο Αλσους Ηλιούπολης οι «Πολιτιστικές διαδρομές - Καλοκαίρι 2000» του Δήμου Ηλιούπολης. Στον ίδιο χώρο, τη Δευτέρα, η Θεατρική Εταιρεία «Αιχμή» θα παρουσιάσει το έργο του Χορτάτζη «Κατσούρμπος».
  • Στο Ηρώδειο, την Κυριακή και τη Δευτέρα το Χοροθέατρο της Κ. Αρμιτάζ παρουσιάζει σε παγκόσμια πρώτη την παράσταση «Εγώ, ο Τζάκομο Καζανόβα». Μουσικά, η παράσταση στηρίζεται σε πρωτότυπα έργα σύγχρονων συνθετών: Γιώργου Κουρουπού, Ντέιβιντ Σέι, Τζοβάνι Σόλιμα. Τα τραγούδια ερμηνεύει ο κόντρα τενόρος Αντονυ Κονστάνζο.
  • Ο πάντα ανήσυχος και δημιουργικός συνθέτης και κιθαρίστας Αλ Ντι Μέολα θα εμφανιστεί την Κυριακή(10 μ.μ.), στο Λυκαβηττό. Ο ακάματος εξερευνητής των μουσικών πολιτισμών ολόκληρου του πλανήτη θα συναντηθεί επί σκηνής με τον Γιώργο Νταλάρα, με τον οποίο έχει συνεργαστεί στα «Λάτιν». Η τελευταία τους συνεργασία αφορά στο αφιερωμένο στον Τσε Γκεβάρα άλμπουμ «Χωρίς Σύνορα», με το τραγούδι «Asta Siembre».
  • Οι «Ακτιβ Μέμπερ» τραγουδούν αύριο στην Πετρούπολη
    Οι «Ακτιβ Μέμπερ» τραγουδούν αύριο στην Πετρούπολη
    Τη Δευτέρα, πάντως, το Θέατρο του Λυκαβηττού θα ζήσει μια ακόμη αυθεντική κουβανέζικη βραδιά, καθώς στη σκηνή του θα φιλοξενήσει τους «Afro Cuban All Stars». Μια μεγαλοπρεπή ορχήστρα χάλκινων και πνευστών, που δημιουργήθηκαν από τον Juan de Marcos Gonzalez (υπήρξε αρχηγός των «Σιέρα Μαέστρα»), για να συνοδεύσει τους θρυλικούς σονέρος (τραγουδιστές) του '50. Ζωντάνια, ρυθμός, συναίσθημα από ένα μεγάλο συγκρότημα, που έχει καταφέρει να συνδυάσει την αφρικάνικη και την κουβανέζικη παράδοση, δίνοντάς της ενιαίο χαρακτήρα.
  • Πάνω από 30 χορευτές θα γεμίσουν τη σκηνή του Βεάκειου Θεάτρου, του Πειραιά, σήμερα και αύριο, όπου θα φιλοξενηθεί για δυο βραδιές η σμιλεμένη με παραδοσιακά ιρλανδέζικα τραγούδια, φαντασμαγορική χορευτική παράσταση «Μάτζικ οφ δεν ντανς». Οι παραστάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του «1ου Poseidon Festival».
  • Η αυλαία του ίδιου φεστιβάλ θα πέσει την Κυριακή (9.30 μ.μ.) με την εμφάνιση ενός πρωτοποριακού τζάζμαν. Η παραλία Βοτσαλάκια του Πειραιά θα πλημμυρίσει από τις ατμοσφαιρικές μουσικές του Αγγλου σαξοφωνίστα Courtney Pine.
  • Με τίτλο «Από το Σιάτλ στην Πράγα» και σύνθημα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, πραγματοποιείται ροκ συναυλία, τη Δευτέρα (8.30 μ.μ.), στο Θέατρο «Αλέξης Μινωτής», στο Αλσος Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο). Παίζουν: «Βάλια Κάλντα», «Χρώμα», «Ταξιδιώτες», «Οραμα» (Μουσική Ομάδα του «18 Ανω»), «Will O The Wisp». Προβολή σλάιντς: Βασίλης - Τάκης.
  • Ρεσιτάλ πιάνου θα δώσει ο Δημήτρης Σγούρος, τη Δευτέρα (9 μ.μ.), στο Θέατρο Αναβρύτων, στο Μαρούσι (Λ. Κηφισίας, κτήμα Συγγρού), με έργα Σούμαν και Σοπέν.
  • «Χαμόγελο της Τζοκόντα» τιτλοφορείται το πρόγραμμα, που θα παρουσιάσει η Φιλαρμονική Δήμου Χαλανδρίου, σήμερα (9.15 μ.μ.), στη Ρεματιά Χαλανδρίου, με ελεύθερη είσοδο. Θα ερμηνεύσει κομμάτια κυρίως του Μάνου Χατζιδάκι, αλλά και των Τσιτσάνη, Χιώτη κ.ά.
  • Σήμερα, στις 10.30 μ.μ., στο 1ο Δημοτικό Πάρκο Αγ. Παρασκευής, στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών «1.000 τραγούδια στο δάσος», η Ελένη Δήμου και η Χορωδία Λυκείου Καλαμάτας, με τη συνοδεία μεγάλης παραδοσιακής ορχήστρας, ξεναγούν στην άγνωστη Ελλάδα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ