Παρασκευή 7 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
Νεκροί, τραυματίες και συλλήψεις για το νερό

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-

Σφοδρές συγκρούσεις μαίνονται, από την αρχή της εβδομάδας, στην πόλη Αμπαντάν, του Νοτιοδυτικού Ιράν, στην καρδιά, δηλαδή, της πετρελαϊκής βιομηχανίας της χώρας. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, άγνωστος παραμένει ο αριθμός των τραυματιών και περισσότεροι από 150 συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώνονται, σχεδόν, καθημερινά μπροστά από το κτίριο του κυβερνήτη της επαρχίας.

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν όταν αγανακτισμένοι πολίτες πραγματοποίησαν διαδήλωση διαμαρτυρόμενοι για τις σοβαρές ελλείψεις σε πόσιμο νερό που ταλανίζουν την πόλη τους, και μάλιστα σε μια περίοδο που η θερμοκρασία έχει φθάσει τους 50 βαθμούς Κελσίου. Τα ελάχιστα δρομολόγια υδροφόρων που εφοδιάζουν την περιοχή δεν έχουν καταφέρει να αντιμετωπίσουν το τεράστιο πρόβλημα.

Η, προσκείμενη στο καθεστώς της Τεχεράνης, εφημερίδα «Jomhuri e Elslami» απέδωσε τις συγκρούσεις σε «ταραχοποιά στοιχεία και εχθρούς του καθεστώτος, που χρησιμοποίησαν σαν αφορμή ένα μικρό πρόβλημα ύδρευσης για να πλήξουν τη χώρα». Εντούτοις, ανεξάρτητες δημοσιογραφικές πηγές υποστηρίζουν ότι η κατάσταση στην πόλη Αμπαντάν είναι αφόρητη και οι ελλείψεις σε πόσιμο νερό τραγικές. Επισήμως, η Τεχεράνη δεν έχει προχωρήσει σε κανένα σχολιασμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ