Παρασκευή 7 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκέντρωση κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ

Συγκέντρωση έξω από την Εταιρία Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) και ολιγόλεπτη συμβολική κατάληψη της εισόδου του κτιρίου πραγματοποίησαν χτες το πρωί μέλη και οπαδοί της ΚΟΘ του ΚΚΕ, διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική επιλογή να ιδιωτικοποιήσει την επιχείρηση και να εμπορευματοποιήσει το νερό.

Οι συγκεντρωμένοι στη διάρκεια της κινητοποίησης μοίραζαν ενημερωτικό υλικό στους καταναλωτές και στους περαστικούς και ανήρτησαν πανό που έγραφε: «Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό κι όχι εμπόρευμα - ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση». Οπως εξήγησαν η κινητοποίησή τους γίνεται για να μην ανατιμηθεί το νερό, να ληφθούν άμεσα μέτρα, ώστε να υδροδοτηθούν το πολεοδομικό συγκρότημα και οι ευρύτερες περιοχές χωρίς προβλήματα και να σταματήσει κάθε διαδικασία που στοχεύει στην εκμετάλλευση από ιδιώτες ενός τέτοιου βασικού αγαθού, όπως είναι το νερό. Επίσης, ομάδα συνδικαλιστών συζήτησε με τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΘ για τους στόχους της εξόρμησης.

Στην ανακοίνωση της ΚΟΘ του ΚΚΕ που μοίραζαν οι διαδηλωτές, τονίζεται ότι η απόφαση της κυβέρνησης να παραδώσει το νερό στους ιδιώτες προκαλεί το λαϊκό αίσθημα, γιατί είναι διάχυτη σήμερα η βεβαιότητα ότι πολυεθνικοί μονοπωλιακοί και ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί επιθυμούν να ελέγξουν τους υδάτινους πόρους, πράγμα που θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για τους λαούς, όχι μόνο για την ανεξαρτησία τους, αλλά και για την επιβίωση τους.

Οσον αφορά τις ανατιμήσεις κατά 20% που προανήγγειλε η διοίκηση της ΕΥΑΘ, η ΚΟΘ θεωρεί ότι δεν έχουν σκοπό να καλύψουν το λειτουργικό κόστος ή τα έργα υποδομής, αλλά να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να περάσει η ύδρευση στα χέρια ιδιωτών. «Σήμερα πολλές περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης δεινοπαθούν από τη λειψυδρία, μόνιμη ή εποχιακή, χωρίς την προοπτική της άμεσης κάλυψης των αναγκών τους.

Κανένας δεν μπορεί να βεβαιώσει ότι, και όταν ολοκληρωθούν τα έργα στο μέλλον, θα λυθεί το πρόβλημα του νερού, γιατί τα έργα γίνονται χωρίς σχεδιασμό και πρόβλεψη για το πληθυσμιακό και οικιστικό μέλλον του νομού και ιδιαίτερα του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης», επισημαίνει στην ανακοίνωση της η ΚΟΘ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ