Παρασκευή 7 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
9ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ξεκινούν σήμερα τα κόκκινα «καραβάνια»

Από την περσινή κατασκήνωση στο Λιτόχωρο της Πιερίας, όπου στήθηκε το νεανικό στρατηγείο, στον τόπο απόβασης των ΝΑΤΟικών φονιάδων
Από την περσινή κατασκήνωση στο Λιτόχωρο της Πιερίας, όπου στήθηκε το νεανικό στρατηγείο, στον τόπο απόβασης των ΝΑΤΟικών φονιάδων
Η μέρα της αναχώρησης για το 9ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ έφτασε. Απόψε, στις 11 μ.μ., μπροστά από το Μουσείο (Πατησίων), ξεκινούν τα πούλμαν από Αθήνα, Πειραιά, Αττική καθώς και από τις οργανώσεις των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης, για τη Λευκάδα, όπου στην παραλία Γύρα τα νιάτα της ΚΝΕ, μαζί με τους φίλους τους, θα στήσουν ένα διαφορετικό κόκκινο «στρατόπεδο». Από τη Θεσσαλονίκη, το νεανικό «καραβάνι της ειρήνης» θα αναχωρήσει, στις 10 το βράδυ, μπροστά από τα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ (Εγνατίας 89).

Χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, νέοι εργαζόμενοι ξεκινούν απ' όλες τις γωνιές της Ελλάδας, για να βροντοφωνάξουν το δικαίωμά τους να ζουν ειρηνικά, να διαδηλώσουν για τα δικαιώματά τους στη ζωή, αλλά και να κολυμπήσουν, να παίξουν, να τραγουδήσουν, να βρεθούν μαζί, να ανταλλάξουν πλούσιες εμπειρίες. Από την Αθήνα ως την Αλεξανδρούπολη, από την Πάτρα ως τη Θεσσαλονίκη, από την Κρήτη ως τη Λέσβο στις οργανώσεις της ΚΝΕ, επικρατεί ενθουσιασμός.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης, τόσο στην Οργάνωση της Πόλης όσο και στην Οργάνωση Σπουδάζουσας. Κάτι που «πατάει» στην αυξημένη ανταπόκριση των νέων ανθρώπων στο κάλεσμα της ΚΝΕ και στη σημαντικά ανεβασμένη συμμετοχή σε σχέση με όλα τα προηγούμενα χρόνια. Οπως δήλωσε στο «Ρ» η Κέλλυ Παπαϊωάννου, μέλος του Γραφείου Σπουδάζουσας, της πόλης, «ο κόσμος παρά τις πολύ δυσμενείς καιρικές συνθήκες θα δώσει βροντερό "παρών". Από τα συγκεκριμένα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας και αφορούν τις συμμετοχές, η μαζικότητα θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Αλλωστε η πανελλαδική αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση της ΚΝΕ έχει κατοχυρωθεί πια σαν θεσμός στη συνείδηση μεγάλου κομματιού νεολαίας. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, η συγκεκριμένη κινητοποίηση παίρνει το χαρακτήρα ενός κορυφαίου σταθμού της δράσης του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος της χώρας».

Μακεδονία - Θράκη

Από το Συμβούλιο Περιοχής Κεντροδυτικής Μακεδονίας ανακοινώθηκαν οι εξής ώρες αναχώρησης λεωφορείων για το αντιιμπεριαλιστικό διήμερο: τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ από τις Σέρρες, το Κιλκίς και τη Χαλκιδική αναχωρούν απόψε στις 10 το βράδυ μαζί με τις οργανώσεις της Θεσσαλονίκης (Εγνατία μπροστά από τα γραφεία της ΚΟΘ). Το ραντεβού για τους νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών και Κοζάνης είναι στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης στις 11 το βράδυ, ενώ επίσης λεωφορεία αναχωρούν από την κεντρική πλατεία της Κατερίνης στις 8 μ.μ., από το πάρκο Ελιάς της Βέροιας στις 9 μ.μ., και από την Εγνατία στα Γιαννιτσά στις 10.

Αντίστοιχα, όσον αφορά την Οργάνωση της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης τα ραντεβού που έχουν οριστεί είναι στις 5 το απόγευμα στην Αλεξανδρούπολη (Δημαρχείο) και στις 7 στον Δημοτικό Κήπο της Καβάλας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιφασιστικές εκδηλώσεις (2022-02-09 00:00:00.0)
Πανελλαδικό αντάμωμα νεολαίας στα λημέρια του ΔΣΕ (2009-07-05 00:00:00.0)
Το Σαββατοκύριακο στις Πρέσπες (2008-07-02 00:00:00.0)
Ολοι στην κάλπη για δυνατό ΚΚΕ (2004-06-11 00:00:00.0)
Στην κάλπη για δυνατό ΚΚΕ (2004-06-10 00:00:00.0)
Διαδηλώνει αντιιμπεριαλιστικά στη Γένοβα (2001-07-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ