Παρασκευή 7 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κατάσταση ασφυξίας στο Λεκανοπέδιο

Στους 44 βαθμούς Κελσίου, έφτασε χτες ο υδράργυρος, όχι μόνο στο Λεκανοπέδιο, αλλά και στην ηπειρωτική και κεντρική Ελλάδα, μετατρέποντας ολόκληρη τη χώρα σε καμίνι. Η ταυτόχρονη παρουσία του νέφους στην Αθήνα και η πυρκαγιά μέσα στο μεσημέρι στην οδό Θηβών, που έσπερνε παντού καπνούς και αποκαΐδια, έκοβαν κυριολεκτικά την ανάσα.

Αποτέλεσμα να αυξηθούν κατακόρυφα οι κλήσεις των Αθηναίων, που ζητούσαν βοήθεια από το ΕΚΑΒ. Πιο αναλυτικά, από τις 7 π.μ. - 6 μ.μ., το ΕΚΑΒ δέχτηκε 540 κλήσεις, από τις οποίες 16 αφορούσαν αυξημένη θερμοκρασία περιβάλλοντος, 37 πνευμονολογικά περιστατικά, 52 καρδιολογικά και 50 λιποθυμίες.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, προχτές, το ΕΚΑΒ είχε δεχτεί 450 κλήσεις, από τις οποίες έξι αφορούσαν αυξημένη θερμοκρασία περιβάλλοντος, 35 πνευμονολογικά περιστατικά, 38 καρδιολογικά και 32 λιποθυμίες.

Και χωρίς ρεύμα

Τις εκτεταμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε πολλές περιοχές, έζησαν χτες, όχι μόνο οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου, αλλά και οι ασθενείς στα νοσοκομεία «Γενικό Κρατικό Αθήνας» και «Παμμακάριστος». Στο δεύτερο μάλιστα, το οποίο επιπλέον χτες εφημέρευε, οι γεννήτριες δεν μπορούσαν να καλύψουν όλες τις ανάγκες του νοσοκομείου κι έτσι οι δευτερεύουσες λειτουργίες, όπως τα ασανσέρ, βγήκαν εκτός λειτουργίας. Αποτέλεσμα, οι ασθενείς να μεταφέρονται από τις σκάλες, με ή χωρίς φορείο, από όροφο σε όροφο.

Ανάσα δροσιάς αναμένεται να δώσουν σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι άνεμοι που θα πνεύσουν στα πελάγη και θα ρίξουν το θερμόμετρο στους 38 βαθμούς. Πρόσκαιρα όμως, αφού το Σαββατοκύριακο θα ακολουθήσει και πάλι ανοδική πορεία για τους 40 - 41 βαθμούς Κελσίου.

Το ΕΚΑΒ βρίσκεται σε 24ωρη αυξημένη ετοιμότητα και η ιατρική του υπηρεσία δίνει συνεχώς, από το τηλεφωνικό του κέντρο, σε όσους πολίτες χρειάζονται, γενικές οδηγίες για προστασία από τον καύσωνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ