Παρασκευή 11 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ταυτίσεις

Με αφορμή το ξεπούλημα της Εμπορικής από την κυβέρνηση της ΝΔ στην Κρεντί Αγκρικόλ και την ...αντιπαράθεση που ξέσπασε στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ για το θέμα και κατέληξε στην αποπομπή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευση του Γ. Παπαντωνίου, θα θέλαμε να θυμίσουμε στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τους «στόχους» που έθεταν για την τετραετία 2004 - 2008.

Στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ «2004 - 2008», που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγο πριν από τις εκλογές, στο κεφάλαιο με τίτλο «πλαίσιο οικονομικού σχεδιασμού» και στην παράγραφο με τίτλο αποκρατικοποιήσεις τονίζεται: «Μειώθηκε ο ρόλος του κράτους στη λειτουργία του τραπεζικού τομέα (ο αριθμός των τραπεζών άμεσα ή έμμεσα υπό κρατικό έλεγχο μειώθηκε από 10 το 1995 σε 3). Στο ίδιο κεφάλαιο παράλληλα επισημαίνεται: «Οι νέες μορφές αποκρατικοποιήσεων συμβάλλουν περισσότερο στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας».

Στο ίδιο κείμενο το ΠΑΣΟΚ θέτει σαν κεντρική πολιτική στρατηγική: «Επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων με προώθηση ιδιωτικοποιήσεων και στρατηγικών συμμαχιών και στόχο περαιτέρω μείωση της συμμετοχής του κράτους στην οικονομική δραστηριότητα».

Αν κάποιος μπει στον κόπο να διαβάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Γ. Αλογοσκούφη θα ανακαλύψει ότι η επιχειρηματολογία των εκπροσώπων του δικομματισμού για τις ιδιωτικοποιήσεις μοιάζει σαν δυο σταγόνες νερό. Στην περίπτωση μάλιστα της Εμπορικής ταυτίστηκαν απόλυτα και στον «ξένο επενδυτή» - Κρεντί Αγκρικόλ - που επέλεξαν για να ...ενισχύσουν την «ανταγωνιστικότητα» της ελληνικής οικονομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ