Κυριακή 13 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑ ΗΡΩΩΝ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Από τις αρχές του πολέμου, το Λιβανικό Κομμουνιστικό Κόμμα, σαν πρωτοπόρα οργανωμένη πολιτική δύναμη της εργατικής τάξης, έκανε έκκληση στο λιβανικό λαό και τη νεολαία να πάρουν τα όπλα και να συμμετάσχουν στον αντιστασιακό αγώνα ενάντια στην ισραηλινή επιδρομή. Ανάμεσα σε άλλα, στην έκκλησή του, σημείωνε:

«Σε αυτή τη στιγμή, το καθήκον μας απέναντι στην πατρίδα μας καλεί να συμμετάσχουμε στον αντιστασιακό αγώνα και να σταθούμε απέναντι στους κατακτητές και τα εγκλήματά τους. Αυτό είναι το καθήκον μας ως πολιτικών κομμάτων, ως αριστερών δυνάμεων, που κάποτε διαδραμάτισαν τιμητικό ρόλο στην υπεράσπιση της πατρίδας απέναντι στις κατοχικές επιθέσεις, που μέσα από το Λιβανικό Εθνικό Μέτωπο Αντίστασης, το 1982 και μετά, έκαναν πράξεις ηρωισμού που ο λαός μας θυμάται με περηφάνια.

Καλούμε τη νεολαία να αντλήσει από αυτή την εμπειρία, να εμπνευστεί και στηριχτεί πάνω σε αυτήν συμμετέχοντας στον αντιστασιακό αγώνα και παραμένοντας αμετακίνητη στα χωριά και στις πόλεις. Τους καλούμε όλους να πάρουν τα όπλα και να συναντήσουν και να αντιμετωπίσουν τις ορδές των εχθρών υπερασπίζοντας τη γη μας, την ανεξαρτησία, το λαό μας, όλα αυτά που είναι ιερά για εμάς».

Πριν λίγες μέρες το Λιβανικό Κομμουνιστικό Κόμμα έδωσε στη δημοσιότητα τρεις ανακοινώσεις του με τις οποίες αποδίδει τις δέουσες τιμές σε επτά στελέχη του που έπεσαν σαν ήρωες εκπληρώνοντας το πατριωτικό και κομματικό τους καθήκον. ο «Ρ» δημοσιεύει σήμερα τις τρεις αυτές ανακοινώσεις του αδελφού Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ