Πέμπτη 17 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Επιστρέφεται ως απαράδεκτη

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, αναφερόμενο στην επιστολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Β. Πολύδωρα, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει τα παρακάτω:

«

Η πρόσκληση του υπουργού Δημόσιας Τάξης επιστρέφεται ως απαράδεκτη.

Η απάντηση του ΚΚΕ είναι σαφής. Η κυβέρνηση να μην επιχειρήσει με κανέναν τρόπο να περιορίσει το δικαίωμα της συλλογικής έκφρασης και της διαδήλωσης.

Δε θα συμμετέχουμε σε κανενός είδους διάλογο για την απαγόρευση ή τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε, να διεκδικούμε, να πορευόμαστε. Η κυβέρνηση και όσοι άλλοι απεργάζονται τέτοιου είδους σχέδια θα βρουν μπροστά τους τις μαζικές οργανώσεις του εργατικού λαϊκού κινήματος, της νεολαίας και όλο το λαό.

Τα προβλήματα της Αθήνας, το κυκλοφοριακό, η ρύπανση, η έλλειψη πρασίνου, η ανεργία, η ακρίβεια, η εμπορευματοποίηση των λαϊκών αναγκών δεν προέρχονται από τις διαδηλώσεις, αλλά από την αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετούν από τη θέση της κυβέρνησης και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς οι νομάρχες και οι δήμαρχοί τους. Η πτώση του τζίρου των επαγγελματιών και μικρεμπόρων δεν οφείλεται στις διαδηλώσεις, αλλά στην έλλειψη οικονομικών δυνατοτήτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων.

Το δικαίωμα της διαδήλωσης αποτελεί κατάκτηση και στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων και της νεολαίας. Είναι αδιαπραγμάτευτο. Απαιτούμε να αφαιρεθούν εδώ και τώρα οι χαφιεδοκάμερες και να σταματήσει η παρουσία αστυνομικών στις διαδηλώσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ