Πέμπτη 17 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Οταν ο λαός θέλει, μπορεί

Η αντίσταση των 33 ημερών του λαού του Λιβάνου απέναντι στους Ισραηλινούς επιδρομείς ήρθε να προσθέσει ένα ακόμα ηρωικό κεφάλαιο στη μακρόχρονη ιστορία των αντιστασιακών κινημάτων όλου του κόσμου και να αποδείξει περίτρανα ότι ο ιμπεριαλισμός ούτε και σήμερα είναι ανίκητος.

Ο λαός του Λιβάνου πολέμησε πέτρα την πέτρα, σπίτι το σπίτι για να υπερασπιστεί την πατρίδα του από τους κατακτητές. Χιλιάδες μαχητές, «οπλισμένοι» με τα τεράστια «εφόδια» που έχει ένας λαός όταν προασπίζεται το δίκιο του, διέλυσαν το «μύθο» της ανίκητης πολεμικής ισραηλινής μηχανής, με τα σημαντικά χτυπήματα που της έδωσαν, ώστε να μην καταφέρει τα αποτελέσματα που επιδίωκε, και συγχρόνως φρόντισαν να στείλουν ένα μήνυμα σ' όλους τους λαούς του κόσμου: Απέναντι στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και επιθετικότητα, όταν ένας λαός θέλει, όταν αποφασίσει ενωμένος να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, όταν χρησιμοποιεί όλες τις μορφές πάλης κατά του εχθρού, και την ένοπλη λαϊκή αντίσταση, τότε μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Στις απειλές και την ισραηλινή προπαγάνδα ότι η κατάληψη του Λιβάνου είναι θέμα «λίγων ημερών». Στην προκλητική στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ - που δεν αρκέστηκαν μόνο να τροφοδοτήσουν με όπλα το Ισραήλ αλλά έσπευσαν να δικαιώσουν και τα εγκλήματά του - ο λαός του Λιβάνου επέλεξε, αντί να σκύψει το κεφάλι και να γονατίσει αποδεχόμενος τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που προέβλεπαν την κατοχή της χώρας του, να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις κατά του εισβολέα.

Οι Λιβανέζοι μαχητές δεν εγκατέλειψαν τις εστίες αντίστασης, ακόμα και όταν η ισραηλινή αεροπορία ισοπέδωνε τα πάντα. Δε λύγισαν, ακόμα και την ώρα που, ενώ μάχονταν με το όπλο στο χέρι κατά του εισβολέα, μάθαιναν ότι έχασαν τα παιδιά τους, τις γυναίκες τους, τα αδέρφια και τους φίλους τους, από τις μαζικές σφαγές στις οποίες επιδόθηκε ο ισραηλινός στρατός σε μια προσπάθεια να κάμψει τη μαζική λαϊκή ένοπλη αντίσταση. Με την αποφασιστικότητα και τη θυσία του, ο λιβανέζικος λαός κατάφερε να στρέψει τα βλέμματα όλων των λαών του κόσμου πάνω του. Οι μαχητές που άφησαν την τελευταία τους πνοή σε κάποιο όρυγμα του Νότιου Λιβάνου προσφέροντας τη ζωή τους σ' έναν πατριωτικό πόλεμο απέδειξαν ότι το δίκαιο του αγώνα φέρνει αποτελέσματα, ακόμα και απέναντι σε υπέρτερους στρατούς.

Ο ελληνικός λαός, οι λαοί όλου του κόσμου πρέπει να αναγνωρίσουν και να πιστέψουν ότι τα αποτελέσματα της λιβανικής αντίστασης είναι νίκη όλων των λαών και των κινημάτων που αντιμάχονται τον ιμπεριαλισμό. Απέναντι στα δολοφονικά σχέδια της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων, τα όπλα που οι λαοί έχουν να αντιπαρατάξουν είναι η ένταση της αλληλεγγύης προς τους λαούς που αντιστέκονται και συγχρόνως η ενίσχυση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης. Σήμερα στο πεδίο των ιμπεριαλιστικών πολέμων είναι οι λαοί του Λιβάνου, της Παλαιστίνης και του Ιράκ, του Αφγανιστάν, χτες ήταν ο λαός της Γιουγκοσλαβίας. Ας μην επιτρέψουμε η λίστα να διευρυνθεί. Η καθολική λαϊκή αντίσταση μπορεί να βάλει τα θεμέλια για την ανατροπή τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ