Πέμπτη 17 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να μη συμμετέχουμε με κανέναν τρόπο και μορφή

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενο στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του τονίζει:

«Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών φανερώνει πως η κυβέρνηση έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις της.

Το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση, έστω και την τελευταία στιγμή, να μην προχωρήσει στον επικίνδυνο δρόμο της ακόμα πιο ενεργητικής συμμετοχής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε βάρος των λαών της Μέσης Ανατολής. Η Ελλάδα με κανέναν τρόπο και μορφή δεν πρέπει ούτε να συμμετέχει ούτε να παρέχει κανενός είδους υπηρεσίες στη στρατιωτική δύναμη που θα σταλεί στο Λίβανο με την ταμπέλα του ΟΗΕ. Αυτή δεν είναι δύναμη ειρηνευτική, αλλά δύναμη κατοχής και προώθησης επιθετικών σχεδίων.

Είναι γνωστό πως η επιδίωξη των ΗΠΑ και της ΕΕ είναι ο αφοπλισμός και η εξάλειψη της ένοπλης λαϊκής αντίστασης στο Λίβανο. Το ίδιο το ψήφισμα 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που σε αρκετά σημεία υπονομεύει και ναρκοθετεί την εθνική κυριαρχία του Λιβάνου, τους δίνει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τη λεγόμενη ειρηνευτική δύναμη για άμεση ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις του Λιβάνου.

Αλλωστε κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει πως ΗΠΑ και ΕΕ έχουν σταθερά στο στόχαστρό τους τη Συρία και το Ιράν.

Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να παραπλανηθεί από τους ισχυρισμούς τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ για την ανάγκη ενεργητικής συμβολής της Ελλάδας στην ειρήνευση στο Λίβανο. Το κίνητρό τους δεν είναι το δίκιο του λαού του Λιβάνου, αλλά η συμμετοχή της ελληνικής πλουτοκρατίας στα κέρδη που επιδιώκουν να έχουν οι ιμπεριαλιστές.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να κλιμακώσει την πάλη του για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και να σταθεί αλληλέγγυος σε όλους τους λαούς της περιοχής που αγωνίζονται για το δίκιο τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ